Zware zesde ronde voor jeugdspelers

Op zaterdag 2 april kwamen drie van onze vijf jeugdteams in actie. De zesde ronde van de voorjaarscompetitie stond op het programma. Scylla 1 (poule van 7 teams) en Scylla 4 (poule van 5) hadden een weekendje vrij.

Lijdensweg.

De lijdensweg van Scylla 2 in de overgangsklasse is eind april ten einde en dan kunnen we na de zomer met frisse moed weer terug naar de eerste klasse. Ook thuis tegen Avanti werd weer een maximale nederlaag geslikt, al was Amy in de eerste partij akelig dichtbij een overwinning (9-11 in de vijfde game). In de tweede wedstrijd verloor Lisa weliswaar met 0-3, maar alle games met het kleinst mogelijke verschil. Vervolgens overkwam Ties in de volgende partij bijna hetzelfde. Hij won zelfs nog een game, maar de drie verloren games waren allemaal met twee punten verschil.

Scylla 3 weert zich kranig, mede dankzij invaller Yannick
Scylla 3 had een drukke week met twee thuiswedstrijden achter elkaar: eerst op 26 maart de inhaalwedstrijd tegen Rijnsoever (6-4 winst) en afgelopen zaterdag tegen de voorlopige koploper DHC (3-7 verlies). Tegen Rijnsoever wisten Noor en Ché allebei twee enkelspelen te winnen en ook nog eens de dubbel (samen). Verrassing van de dag was echter de ene overwinning van Yannick die inviel vanuit Scylla 4. Ondanks dat hij normaal gesproken twee klassen lager speelt, wist Yannick toch een potje te winnen! Dit huzarenstukje herhaalde hij zelfs tegen DHC. Ook Noor wist tegen de sterke Delftenaren een enkelspel te winnen. Het inmiddels ijzersterke duo Noor en Ché haalde in een ijzingwekkend spannende dubbel het derde punt binnen.

Minimale nederlagen Scylla 5
Scylla 5 tenslotte had net zo’n drukke week en dat leverde twee kleine 3-2 nederlagen op. Op 26 maart (inhaalwedstrijd) was in Roelofarendsveen de Treffers net te sterk, al wist Usin wel knap zijn beide enkelspelen te winnen. Een week later thuis, op 2 april thuis tegen Avanti, pakte Usin weer een punt. De spannendste partij was echter de laatste. Casper wist hierin zelfs een matchpoint weg te werken om vervolgens toch nog met 13-11 de vijfde game naar zich toe te trekken. Geloof het of niet, maar in deze poule is Scyedam 5 nu al kampioen. De tweede plaats is echter zeker nog bereikbaar voor Scylla 5 en dat zou al een prachtige prestatie zijn van debutanten Casper, Jagger en Usin.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Zware zesde ronde voor jeugdspelers"