Scylla-dames uitgeschakeld maar Esmee van Marwijk wint NK O-23

Op zaterdag 14 mei heeft Esmee van Marwijk namens Scylla een knappe individuele prestatie neergezet. In Groesbeek won Esmee het Nederlands Kampioenschap voor speelsters onder de 23 jaar. In de slotwedstrijd versloeg Esmee met 3-1 Karlijn van Lierop (zij speelt in de Duitse competitie) en dat was genoeg om haar Limburgse tegenstandster in de eindstand net voor te blijven.

Een dag later trad Esmee met de Scylla-dames alweer aan in Den Helder voor de halve finale van de play-offs, samen met Fang Ning Chen Chen en Maaike van de Pavoordt. Aan de Leidse dames de schier onmogelijke taak om de torenhoge favoriet in eigen huis te verslaan. Dozy Den Helder was in de reguliere competitie bovenaan geëindigd en had daarom het thuisvoordeel. Met Ana Gogorita en Shuohan Men heeft de Helderse ploeg de twee sterkste speelsters uit de Nederlandse competitie in de opstelling staan.

Dat de wonderen de tafeltenniswereld nog niet uit zijn, bewees Scylla eind november 2021. Toen werd op sensationele wijze de finale van de play-offs bereikt door een ‘op papier’ onmogelijke zege in en tegen hetzelfde Den Helder. Met de kanttekening dat klasbak Gogorita toen geblesseerd vanaf de kant moest toekijken. Dat bleek uiteindelijk de doorslaggevende factor.

Te grote opgave
Deze keer moesten de Scylla-dames dus wel aantreden tegen de sterkst mogelijke opstelling bij de Helderse ploeg en dat bleek een te grote opgave. Alleen Esmee wist knap nog een game af te snoepen van Gogorita, maar de andere partijen werden allemaal met een duidelijke 3-0 door Den Helder gewonnen. Een herhaling van de stunt uit november zat er geen moment in, maar dat is absoluut geen schande. Den Helder is in deze opstelling simpelweg een paar maten te groot. Daarmee zit het seizoen van Scylla erop. In september start het nieuwe seizoen in de Eredivisie Dames weer.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Scylla-dames uitgeschakeld maar Esmee van Marwijk wint NK O-23"