Reguliere overwinning Scylla-dames bij promovendus Taverzo

De dames van Scylla hebben op zaterdag 12 maart een reguliere overwinning behaald op promovendus Taverzo. In Zoetermeer werd het 5-2 voor de Leidse ploeg.

Scylla trad aan zonder Esmee van Marwijk en Maaike van de Pavoordt die allebei in de mannencompetitie uitkwamen (Esmee voor Scylla, Maaike bij Pecos). Fang Ning Chen Chen, Isabelle Tegelaar en Marie Depuydt moesten deze keer voor de Leidse punten zorgen.

Marie en Fang Ning ongenaakbaar
Fang Ning kwam zowel in de openingspartij tegen Inge van der Gaag als in haar tweede wedstrijd tegen Nadia Huizer nauwelijks in de problemen. Twee overtuigende 3-0 overwinningen waren het resultaat. Ook Marie kende in haar beide enkelpartijen weinig problemen. Wianka Overbeeke en Van der Gaag werden allebei met 3-0 kansloos gelaten door Marie.
Isabelle Tegelaar kwam voor het eerst sinds 20 november 2021 weer in actie namens Scylla, maar wist helaas geen van haar beide enkelspelen te winnen. Huizer was eenvoudigweg te sterk, maar tegen Overbeeke pakte Isabelle zelfs nog een 2-1 voorsprong in games. In de vierde en vijfde game liet Overbeeke echter haar beste spel zien en was Isabelle kansloos.

Ook overtuigend dubbel
In de afsluitende dubbel zetten Fang Ning en Marie hun prima spel uit de enkelspelen voort: opnieuw een overtuigende 3-0 winst. Het duo Huizer/Overbeeke kwam alleen in de slotgame in de buurt.

Door deze overwinning staat Scylla na twee wedstrijden voorlopig in het gewenste linkerrijtje van de Eredivisie, een plek die aan het eind van de rit recht geeft op deelname aan de play-offs. Aanstaande zondag 20 maart komt concurrent en nog ongeslagen koploper SKF op bezoek in Leiden. Vanaf 13.00 uur gaat Scylla proberen om de stunt van 13 november 2021 te herhalen toen voor het eerst sinds jaren de Veenendaalse dames verslagen werden.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Reguliere overwinning Scylla-dames bij promovendus Taverzo"