Zware derde ronde voor jeugdteams

Op zaterdag 26 februari stond de derde ronde van de voorjaarscompetitie op het programma voor onze vijf jeugdteams. Puur op basis van de resultaten was het geen succesvolle ronde: vier nederlagen en één overwinning.

Scylla 1 ondervindt aan den lijve dat het landelijke niveau echt een stap hoger is. Ook in de tweede wedstrijd werd weer nipt met 6-4 verloren, deze keer bij TTVN Nieuwegein. Het kampioenschap eind 2021 werd overtuigend binnen gehaald, maar een klasse hoger zijn de krachtsverschillen klein en wordt een foutje of een iets mindere vorm gelijk afgestraft. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de nederlaag van Scylla ook best iets hoger had uit kunnen vallen, want drie van de vier overwinningen waren zwaarbevochten vijfsetters. Ilse (11-9 in de vijfde), Imre (11-7) en Daan (12-10) wisten alle drie zo’n zege uit het vuur te slepen. Imre bracht nog een extra punt binnen ‘’in straight sets’’.

Vijfsetters naar de tegenstander
Bij team 2 gingen juist drie van de vier uitermate spannende vijfsetters naar tegenstander en koploper Scyedam 1. Dat een einduitslag lang niet alles zegt, is eigenlijk bij deze wedstrijd nog een understatement. Er stond uiteindelijk een ruime 8-2 nederlaag op het scorebord, maar het had ook zo maar 5-5 kunnen worden. Zowel Lisa als Elsa konden een matchpoint helaas niet verzilveren. Lisa verloor zelfs twee keer met minimaal verschil (10-12 en 11-13 in de vijfde). Elsa verloor ook een wedstrijd met 11-13 in de vijfde met in dezelfde wedstrijd een met 17-19 verloren tweede game. Dion wist gelukkig wel 2 van zijn 3 partijen te winnen. Man van de wedstrijd was echter Schiedammer Daniel Snoek die prachtige staaltjes tafeltennis liet zien en al zijn partijen overtuigend won.

Geen kans voor Scylla 3
Scylla 3 speelde ook in Schiedam, op de tafel ernaast tegen Scyedam 2. Helaas waren er voor dit team deze dag maar twee spelers beschikbaar dus de wedstrijd begon al met een 3-0 achterstand. Over de rest van de wedstrijd kunnen we eigenlijk heel kort zijn: Ché en Diego deden wat ze konden, maar Scyedam was heer en meester. Met helaas als gevolg een maximale nederlaag.

Scylla (zege)4(t)
De enige Scylla-overwinning van de dag werd behaald door Scylla 4. Wie had dat kunnen denken? In de najaarscompetitie van 2021 werd dit team wekelijks kansloos gelaten. Een klasse lager lijken de rollen volledig omgedraaid. Deze keer werd in Katwijk tegenstander Rijnsoever 6 aan de zegekar gebonden. Ilja nam zijn team bij de hand met het maximale resultaat uit zijn enkelpartijen en hij was daarmee hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor 50% van de punten bij de 6-4 zege. Sander heeft de zoete smaak van winst inmiddels ook te pakken en bracht twee punten binnen voor Scylla. Tobias zorgde uiteindelijk voor het allesbeslissende zesde punt.

Prachtig punt gered door Scylla 5
Last but not least terug naar Schiedam waar Jagger en Usin het namens Scylla 5 moesten opnemen tegen de ongenaakbare koploper Scyedam 5. De Schiedammers wonnen hun eerste twee partijen al met 5-0 en hadden dus zelfs nog geen enkel potje verloren. Al snel bleek waarom. De twee broertjes Velic legden een voor pupillen B ongekend hoog niveau op de tafel. Zulke sterke tegenstanders hadden Jagger en Usin nog niet ontmoet dus het was logisch geweest dat Scyedam opnieuw met de maximale overwinning huiswaarts kon gaan.

In de laatste partij van de dag was daar echter Jagger die op sensationele wijze toch nog een punt binnen wist te slaan voor Scylla. De eerste game ging nog net aan verloren en in de tweede game stond het al snel 0-4 voor Scyedam wat reden was voor het toekijkende broertje om bij 11-0 wat lekkers te beloven. Jagger wist die game echter nog knap met 14-12 te winnen. Games 3 en 4 waren ook weer heel spannend. Beide spelers wonnen er één. Met prachtige rally’s en schitterende slagenwisselingen was het echt genieten geblazen. Jagger bewaarde echter het allermooiste voor het laatst. Hij kwam in de slotgame met 8-10 en 10-11 achter, wist de matchpoints allemaal weg te werken en alsnog met 14-12 te zegevieren. De uitslag was dan wel 4-1 voor Scyedam, maar deze fantastische overwinning van Jagger was gedenkwaardig!

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Zware derde ronde voor jeugdteams"