Dames Scylla stunten bij SKF

De dames van Scylla hebben bij SKF, de nummer twee van de eredivisie SKF, voor een stunt gezorgd. Waar vooraf toch rekening gehouden werd met een wellicht ruime nederlaag, werd het in Veenendaal 3-4 voor de Leidse ploeg.


Nadat alle QR-codes waren gescand, bleek SKF met de sterkste opstelling aan de tafel te verschijnen, qua winstpercentages dit seizoen. Routinier Brenda ‘’Sarah’’ Vonk en Jacintha de Hoop hadden allebei al hun wedstrijden nog gewonnen en kopvrouw Melanie Bierdrager had alleen heel nipt van Nederlands kampioene Men verloren.

Topvorm
Maaike van de Pavoordt zette in de openingspartij gelijk de toon door met gevarieerd aanvallend spel Vonk met 3-1 te verslaan. Vonk dwingt nog altijd respect af voor de prestaties die zij op haar leeftijd nog steeds weet te leveren op dit niveau, maar Maaike was echt in topvorm en liet Vonk niet in de wedstrijd komen. Daarna was het de beurt aan Marie Depuydt. Ook zij speelde tegen De Hoop eigenlijk één van haar beste wedstrijden dit seizoen, maar moest helaas in drie spannende games uiteindelijk toch de sterk spelende De Hoop feliciteren.

Alles wat tafeltennis zo mooi maakt
Wedstrijd nummer drie bracht met prachtige rally’s, schitterende punten en steeds wisselende kansen alles wat tafeltennis zo mooi maakt. Esmee van Marwijk speelde hierin tegen Bierdrager, een tegenstander waarvan ze in de acht voorgaande onderliggende ontmoetingen steeds had verloren. De eerste drie games waren heel close. Toen Bierdrager de derde game met 14-12 wist te winnen en daarmee op een 2-1 voorsprong kwam, leek Esmee weer het onderspit te moeten gaan delven. In de vierde en vijfde game wist Esmee echter haar beste spel naar boven te brengen en ‘’Mel’’ voor de allereerste keer te verslaan.

Absoluut haar beste wedstrijd
De 2-1 voorsprong als tussenstand in de pauze zorgde voor veel zelfvertrouwen. Marie bewees dat in de vierde partij. Tegen Vonk speelde ze absoluut haar beste wedstrijd van dit seizoen met als beloning een 3-1 overwinning en een 3-1 voorsprong. Vooral het op één na laatste punt van Marie in deze partij was er één om in te lijsten. Helaas ontbreken de wedstrijdbeelden.

Maaike speelde vervolgens in de eerste vier games tegen Bierdrager weer ijzersterk. Een dipje in de tweede game waarin ze een ruime voorsprong had, kostte Maaike uiteindelijk de partij. De eerste en vierde game won Maaike overtuigend en de derde game ging ruim naar Bierdrager. In de vijfde game was Maaike helaas kansloos.

Magische zaterdag
In het laatste enkelspel van de dag aan Esmee de schone taak om de nog ongeslagen status van De Hoop te verbreken. Ook van De Hoop had Esmee nog nooit gewonnen, maar op deze magische zaterdag de dertiende was alles net even anders. Weer werd het een zeer spannende partij en weer was het Esmee die in de laatste twee games op de belangrijkste momenten de juiste bal sloeg.

Dat de afsluitende dubbel uiteindelijk met 3-1 verloren ging, Esmee en Maaike legden het verdiend af tegen het sterke duo Bierdrager/De Hoop, mocht de pret niet meer drukken. Ondanks het feit dat de sfeervolle SKF-kantine vanwege de nieuwe corona-maatregelen helaas al om 8 uur dicht moest, verdween de lach niet meer van het gezicht bij onze Scylla-dames!

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Dames Scylla stunten bij SKF"