Verslag jeugdwedstrijden 6 november

Op zaterdag 6 november speelden onze vier jeugdteams alweer hun vierde thuiswedstrijd van dit seizoen. De resultaten waren net zo wisselvallig als het weer: twee overwinningen en twee nederlagen.

Schaar met vrienden

Scylla 1 blijft op koers voor het kampioenschap in de overgangsklasse door de 8-2 zege op Vriendenschaar 2. Na de dubbel stond het 2-2 en leek het een moeilijke middag te gaan worden. Daan, Ilse en Imre kwamen daarna echter vrijwel niet meer in de problemen, al was de 8-2 over het geheel genomen enigszins geflatteerd. Imre bleef maar weer eens ongeslagen (ook in de dubbel met Ilse): hij heeft inmiddels maar liefst 95% (20 op 21) van zijn partijen gewonnen! Daan en Ilse wonnen allebei twee enkelpartijen en zitten allebei al op 76% winst. Doordat Rijnsoever met 9-1 won, is de concurrent echter toch weer een puntje dichterbij gekomen. De voorsprong van Scylla bedraagt nu nog 5 punten. Op zaterdag 27 november staat in Katwijk het allesbeslissende onderlinge duel op het programma.

Mooie overwinning
Scylla 2 knokte zich naar een mooie 6-4 overwinning op Vriendenschaar 3 en blijft knap tweede in de eerste klasse. Dion en Ties pakten allebei 2 punten en zorgden samen in de dubbel voor nog een extra punt. Het zesde punt kwam op naam van Amy. Zij verloor helaas, net als Dion, nipt een partij in vijven. De dubbel werd echter ook pas met 12-10 in de vijfde gewonnen. Kortom: beide teams waren weer erg aan elkaar gewaagd en na ruim 4 uur was Scylla 2 weer eens als laatste klaar. Man van de wedstrijd was deze keer bij de tegenstander te vinden: Gouwenaar Thijmen Bos won al zijn wedstrijden en was de grote uitblinker. Als Scylla 2 in de volgende wedstrijd thuis tegen koploper Scyedam minder dan 4 punten bij elkaar slaat, zijn de Schiedammers al kampioen.

Stijgende lijn
Scylla 3 zette tegen nummer twee van de ranglijst Rijnsoever 3 opnieuw een betere prestatie neer dan in de uitwedstrijd. Die ging toen met 7-3 verloren terwijl het nu 4-6 werd. Scylla 3 heeft dus duidelijk de stijgende lijn te pakken. Tim was weer de grote man met drie individuele winstpartijen. Met 87% heeft Tim een zeer indrukwekkend winstpercentage! Ché wist heel knap ook een partij met 3-2 uit het vuur te slepen. Zijn oma, zeer trouwe supporter, glom weer van trots. Tian moest deze keer helaas al zijn tegenstanders feliciteren. De komende twee wedstrijden gaan bepalen of Scylla 3 de huidige vierde plaats veilig kan stellen.

Wel games, geen punten
Scylla 4 tenslotte was opnieuw kansloos tegen Vriendenschaar 4. De Gouwenaren gingen met de volle buit terug naar huis. Toch was er een bijzonder moment: Sander wist voor het eerst een game te winnen. Hij debuteert dit jaar in de tafeltenniscompetitie dus dat is toch wel een mijlpaal! Tobias kwam dichtbij zijn eerste overwinning, maar de vijfde game ging helaas toch verloren. Yannick wist ook een game te winnen. Dichtbij een overwinning kwam hij echter deze keer niet. Scylla 4 gaat in de derde klasse als vijfde eindigen. De verwachting is dat er in het voorjaar van 2022 een klasse lager voor dit team beduidend meer kansen zullen zijn.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Verslag jeugdwedstrijden 6 november"