Scylla lacht in DUO-ronde acht

Scylla lacht natuurlijk meestal, dankzij de opgeruimde leden, maar over het algemeen werd er extra vrolijk gedaan in de achtste ronde. En een beetje gebibberd.

Lars en Paul van Scylla 1 versloegen de naaste concurrent maar weer eens, dit keer met 3-2. Paul had een zeldzame inzinking en verloor er twee, maar dankzij het dubbel en twee keer de ontketende Lars de Lepe Looper was het wederom een overwinning voor de gedoodverfde kampioen.

Slag bij Nieuwpoort
Scylla 2 had een eigen slag bij Nieuwpoort (een uur rijden en dan met een veerpontje de Lek over). Thomas won er twee, dankzij winst op zijn linkshandige angstgegner met 11-8 in de vijfde. Georgios kwam dichtbij maar verloor toch in vieren en vijven. Het belangrijke dubbel haalden ze knap binnen: 3-2. Bijna veilig? Bijna veilig.

Scylla 3 verloor 2-3 uit in de zaal van Nieuwkoop, alias ‘het kippenhok’. Er is enige onduidelijkheid in de ttapp/NAS over wie nou precies die twee punten scoorde, Michiel of Hugo. Maar het zijn wel belangrijke punten, met nog twee wedstrijden in zicht, waaronder tegen de noppennachtmerries van Docos. Een overwinning thuis op TOV (vrijdag 19-11) zou fijn zijn. [Update: ze zijn eruit, Hugo scoorde de punten.]

Hoera voor Jalu Uksper en Erwim
Scylla 4 deed uitstekende zaken door directe concurrent ATTC met 5-0 te verslaan. Luuk begon met een vijfsetter die hij met 11-9 winnend afsloot, en dat gaf de twee duidelijk moed. High fives voor Jalu Uksper! Handhaving ligt binnen handbereik.

Scylla 5 boekte ook al een geweldige overwinning: Erik en Wim wonnen met 3-2 van de nummer twee! Nu staat het duo slechts één punt achter de nummer bijna-laatst, waartegen ze ook nog eens in de slotwedstrijd mogen spelen. Zoals gezegd, heren: handhaving is géén gedroomde utopische illusie van een fictionele luchtspiegeling.

Oeps bij Scylla 6, feest bij Scylla 7
Scylla 6 gleed pardoes uit in de wedstrijd tegen VVV: 2-3. Milou schraapte met enige moeite twee punten bij elkaar, maar de dubbel en Dorine gingen verloren. VVV hijgt nu op twee punten afstand in de Leidse nek en moet nog tegen de twee laagvliegers, terwijl Scylla tegen twee middenmoters speelt. Trilvingers en knikknieën!

Scylla 7 komt langzaam in het ritme en won in de uitwedstrijd tegen VVV voor de tweede keer dit seizoen. Lian pakte haar eerste punt! Stephen haalde ook een punt binnen en samen wisten de twee heel netjes het dubbel te winnen. En ja, het bleef inderdaad nog lang onrustig in Leidschendam.

No Replies to "Scylla lacht in DUO-ronde acht"