Nette prestaties jeugd in zesde ronde

Op zaterdag 30 oktober stonden er voor drie van onze vier jeugdteams (Scylla 4 was vrij) bijzonder lastige uitwedstrijden op het programma. Team 3 ging op bezoek bij de koploper in het verre Gorinchem en de andere twee teams waren beduidend sneller op hun eindbestemming: het sterke Zoetermeerse Taverzo.

Scylla 1 had de thuiswedstrijd tegen Taverzo 2 weliswaar met 7-3 gewonnen, maar dat duel had toen net zo goed in 5-5 kunnen eindigen. Ook nu weer bleek Taverzo een lastige en gelijkwaardige tegenstander. Imre bleef heel knap weer ongeslagen (de verloren dubbel laten we even buiten beschouwing), maar hij moest daarvoor alle zeilen bijzetten. Ilse pakte twee prachtige overwinningen waarvan één na een 2-0 achterstand. Daan sloeg tenslotte het zesde punt binnen waardoor er uiteindelijk een benauwde 6-4 overwinning op het scorebord stond. Doordat concurrent Rijnsoever de volle 10 punten pakte, is de voorsprong van Scylla 1 in de overgangsklasse geslonken tot 6 punten.

Taverzo 3 nipt over de knie
Scylla 2 volgde het goede voorbeeld door (net als thuis) ook met 6-4 te winnen van Taverzo 3. Ook in deze wedstrijd was het allemaal weer zeer aan elkaar gewaagd. Dion (3), Elsa (2) en Lisa (2) verzorgden de puntenproductie voor Scylla. De rekenwonders onder ons denken nu waarschijnlijk: hee, 3+2+2=7 en ze wonnen met 6-4 dus een rekenvout! Maar nee hoor: Dion en Lisa wonnen samen de dubbel en die winstpartij is zowel aan Dion als aan Lisa toegekend. Scylla 2 staat hierdoor nog steeds knap tweede in de eerste klasse, maar koploper Scyedam staat inmiddels al een straatlengte voor.

Topprestatie Tim
Scylla 3 had de thuiswedstrijd tegen koploper Gorkum met 1-9 verloren dus dat beloofde op voorhand niet veel goeds voor het uitduel. Deze keer was echter onze Tim wel van de partij en in de thuiswedstrijd niet. Tim had zich blijkbaar voorgenomen om zijn huid duur te verkopen tegen de koploper. Hij wist al zijn enkelpartijen te winnen waarvan twee met 3-2 en de laatste daarvan met 11-9 in de vijfde. Een topprestatie! In de dubbel met Noor bleef een stunt helaas net uit. Noor zelf wist wel vier games te winnen, maar helaas in drie verschillende partijen. Zij moest dus helaas toch al haar tegenstanders feliciteren. Net als Ché die zeker in zijn tweede partij kansen had op meer. Uitslag: 7-3 voor Gorkum.

 

Verslag: Hans van Marwijk

No Replies to "Nette prestaties jeugd in zesde ronde"