Knappe zege Scylla-dames in Limburg

De dames van Scylla hebben in het Limburgse Wessem een knappe zege geboekt op concurrent Anytime Fitness Westa. Op de zeer regenachtige laatste oktoberdag werd het uiteindelijk 2-5.

Esmee van Marwijk, kersvers Nederlands dubbelkampioene samen met Kim Vermaas, had duidelijk vertrouwen getankt in Zwolle vorige week. In drie duidelijke games rekende ze in de openingspartij af met Anouk van den Boom.

Daarna was het de beurt aan Maaike van de Pavoordt. Zij trad aan tegen drievoudig Paralympisch kampioene Kelly van Zon (die daarvoor zeer terecht nog gehuldigd werd voor aanvang van de wedstrijd). Maaike ondervond aan den lijve dat Van Zon ook in het ‘’gewone’’ tafeltennis een bijzonder lastig te kloppen tegenstander is: 3-1 voor Van Zon en een tussenstand van 1-1.

Grote concentratie, groot batje, mooie overwinning.

Nipter wordt het niet
Marie Depuydt moest vervolgens in de laatste wedstrijd voor de pauze aantreden tegen Daantje Lommen. De beide dames bleken volkomen gelijkwaardig aan elkaar. Vooral in de tweede en derde game waarin Marie helaas met respectievelijk 12-10 en 17-15 net aan het kortste eind trok. De vijfde beslissende game ging ook naar Lommen met 11-8.

Esmee + Maaike + Marie = alle punten (3)
Na de pauze trok Maaike vervolgens de stand weer recht door een zwaarbevochten zege op Van den Boom: 3-2 en 12-10 in de vijfde. Esmee zette daarna Scylla weer op voorsprong door Lommen overtuigend in drie games te kloppen. Vervolgens wist Marie heel knap Van Zon met 3-2 te verslaan nadat ze eerst een redelijk eenvoudige 2-0 voorsprong in rook op zag gaan. Het herstel in de vijfde game was daardoor des te knapper.

Kers op taart
Als kers op de taart wonnen Esmee en Maaike tenslotte ook nog eens het afsluitende dubbel. De eerste game ging met 11-2 dik verloren, maar daarna werden de Limburgsen zelf kansloos gelaten.

Door de 5-2 overwinning in Limburg zijn onze Scylla-dames weer een plekje geklommen in de dames Eredivisie. De huidige vijfde plaats geeft weliswaar een wat vertekend beeld omdat niet alle teams evenveel wedstrijden hebben gespeeld, maar er is zeker nog kans op de uiteindelijke vierde (play-off) plek. De laatste drie wedstrijden gaan hierin de doorslag geven.

7 november thuis tegen Dozy-dames
Aanstaande zondag te beginnen met een thuiswedstrijd tegen de ongenaakbare koploper en torenhoge kampioenskandidaat Dozy Den Helder. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat daarin ieder winstpunt is meegenomen. SKF en VTV gaan uitmaken wie er tweede en derde worden. Scylla zal met DHC en Westa moeten gaan bepalen welk team uiteindelijk vierde zal worden. Ondanks de 5-2 zege van Scylla in Limburg lijken de dames van Westa de beste papieren te hebben. Alles zal afhangen van de laatste twee (uit)wedstrijden tegen SKF en Tanaka.

Verslag: Hans van Marwijk

No Replies to "Knappe zege Scylla-dames in Limburg"