Verslag: Scylla op het NK 2021

De prachtige winst in het dubbel van Scylla-prominenten Kim en Esmee was niet het enige dat er op het NK gebeurde. Een verslag.

Esmee en Kim zijn dus Nederlands kampioen in het dubbel. In het enkelspel speelde Esmee ook al een sterk toernooi. Bij de laatste 32 werd overtuigend met 4-1 gewonnen van Annewyke Appels, waarna in de achtste finales de als vijfde geplaatste en in Frankrijk spelende Tanje Helle wachtte. Zeer verrassend wist de Scyllaanse ook deze wedstrijd winnend af te sluiten: 4-2. In de kwartfinale maakte Esmee het international Sanne de Hoop bijzonder lastig, maar het was helaas net niet genoeg om de halve finale te kunnen bereiken: 2-4 en drie van de verloren games met minimaal verschil.

Men is een eindstation
Marie Depuydt kwam helaas niet door de eerste ronde heen. Zij verloor wat ongelukkig in een vrijwel gelijkopgaande strijd met 4-2 van (sinds een maand) mede-Scyllaan Yoeke Gunsing die zelf in de volgende ronde door de latere winnares Shuohan Men werd uitgeschakeld. Marie wist samen met voormalig Scylla-speler Demelsa Basie in de damesdubbel wel de laatste 16 te bereiken, maar daarin was ook weer Men (samen met Jorguseska) het eindstation.

Gestrand in het zicht van de haven
Bij de mannen was Scylla met Gerard (‘’Piet’’) Bakker en Joey Boekkooi bij het eindtoernooi vertegenwoordigd in het enkelspel. Tegen Gerben Last, die uiteindelijk zelfs de halve finale haalde, wist Joey twee matchpoints helaas niet te benutten. Met 13-15 in de zevende beslissende game lukte het net niet om de tweede ronde te halen.

Piet wist dat wel te bewerkstelligen. Tegen Nolan Schultz was het weer ouderwets genieten van onze Scylla-routinier: met zeer gevarieerd spel werd zijn tegenstander van het kastje naar de muur gestuurd. In de achtste finale tegen de zeer talentvolle international en publieksspeler Gabrielius Camara kon Piet lang bijblijven, maar moest hij uiteindelijk helaas toch zijn opponent feliciteren. Camara werd vervolgens in de kwartfinale met 11-9 in de zevende game uitgeschakeld door de latere winnaar Michel de Boer.

 

Verslag: Hans van Marwijk, foto: Rob de Ruiter

No Replies to "Verslag: Scylla op het NK 2021"