Driewerf hoezee voor Kim en Esmee

Twee van Scylla’s bloedeigen dochters zijn op 24 oktober 2021 Nederlands kampioen in de dubbel geworden.

Kim en Esmee zijn kampioen! Esmee kan het duidelijk nog niet geloven. (Klik voor grotere versie.)

Meervoudig kampioen Kim en tafeltennisjuf Esmee boften niet met het schema, want in de kwartfinale op zaterdag wachtte al het sterke SKF-koppel Melanie Bierdrager en Marlotte Staps (natuurlijk ook voormalig Scyllaan). Dat werd uiteindelijk 3-1, na een klein dipje in de derde game.

In de halve finale op zondag waren de zeer op elkaar ingespeelde zussen Jacintha en Sanne de Hoop de tegenstanders. De eerste vier games ging volkomen gelijk op en werden eerlijk verdeeld, maar in de beslissende vijfde game gaven de magistrale Leidse forehand (Kim) en backhand (Esmee) de doorslag met de finale als resultaat.

Die finale was ook al een zware strijd: Esmee en Kim namen het op tegen Shuohan Men en Dobrila Jorguseska, die beiden voor Dozy Den Helder spelen, het sterkste team in de eredivisie.

De ware klasse
Het werd 2-2 en in de beslissende game begonnen de Scylla-dames een beetje onzeker. Daardoor liepen ze heel de game achter de feiten aan. In de slotfase kwam echter de ware klasse bovendrijven. Op een stand van 9-7 mocht Kim twee keer serveren, en twee keer maakte Esmee met een mooie backhand het punt. Hulde!

Een prachtige prestatie van beide dames die allebei al hun gehele tafeltennisleven bij Scylla spelen: een volledig zelf opgeleide Nederlandse titel dus, met recht een titel om trots op te zijn! De hele finalewedstrijd is hieronder te bekijken. Veel plezier. : )

 

[Esmee wil heel graag weten wie precies díe foto heeft uitgezocht – red.]

[Eh, ik was het niet – red.]

[Ik ook niet. Mooi is dat. Leg jij het haar uit? – red.]

 

No Replies to "Driewerf hoezee voor Kim en Esmee"