Jeugdcompetitie: de vijfde ronde

Na de thuiswedstrijden van afgelopen zaterdag zijn onze jeugdteams precies op de helft van de najaarscompetitie. En dus kan de tussenbalans opgemaakt worden.

Eén salamander. En dat dan keer drie.

Scylla 1 lijkt hard op weg naar het kampioenschap in de overgangsklasse. Thuis tegen Salamanders werd weer een ruime overwinning geboekt: 9-1. Maar liefst 8 enkelpartijen werden zeer overtuigend met 3-0 gewonnen. Alleen Ilse moest 1 gamepje inleveren. De dubbel werd echter verdiend gewonnen door de Naaldwijkers waardoor Imre en Daan toch een keer hun tegenstanders moesten feliciteren. Het was weer smullen geblazen van het trio Daan, Ilse en Imre die landelijk C al aan de horizon zien opdoemen.

Knappe tweede plaats
Scylla 2 staat na de zege op VVV op een knappe tweede plaats in de eerste klasse. Het kampioenschap is zeer waarschijnlijk een brug te ver, want de ongenaakbare koploper Scyedam staat al 11 punten voor. De 7-3 winst op VVV geeft overigens enigszins een vertekend beeld omdat de Leidschendammers met slechts twee spelers aantraden. Scylla kreeg dus op voorhand al drie punten cadeau. De ‘’echte’’ uitslag was dus eigenlijk 4-3. Vrijwel alle partijen waren weer spannend en ook nu weer waren beide teams zeer gewaagd aan elkaar. Amy won wel drie games, maar kon helaas haar beide enkelpartijen net niet binnenhalen. Winnen lukte nicht Lisa wel: één keer alleen en één keer in de dubbel met Dion. Samen knokten ze zich knap terug na een hopeloos lijkende achterstand. Ties was ‘’man of the match’’ en bleef ongeslagen.

Sterk herstel Scylla 3
Scylla 3 begon de competitie met twee ruime nederlagen, maar is inmiddels al drie wedstrijden op rij ongeslagen en heeft daardoor nu de middenmoot van de tweede klasse bereikt. Een kampioenschap zit er niet in, maar dat was ook niet verwacht. Het is al een uitstekende prestatie dat dit team zo goed meedoet op dit niveau. Ook zaterdag tegen Salamanders spatte de spelvreugde ervan af. De sfeer in het team is ook een genot om naar te kijken. Het werd (zonder kopman Tim) uiteindelijk 5-5 omdat de Westlanders één niet te kloppen speler genaamd Lars Nijmeijer hadden meegenomen. Die was een maatje te groot en won al zijn partijen inclusief de dubbel. De overige wedstrijden gingen bijna allemaal naar Scylla. Ché en Tian pakten allebei twee punten, Noor één.

Scylla 4 blijft knokken
Scylla 4, het is al eerder vermeld, is te hoog ingedeeld. Bewonderenswaardig is het echter hoe onze Scyllanen blijven knokken voor ieder punt. Zaterdag kwam koploper Alexandria naar Leiden om ‘’even’’ alle punten weer mee terug te nemen naar huis, maar de Rotterdammers kwamen toch een beetje van een koude Leidse kermis thuis. Yannick stuntte namelijk in zijn eerste enkelpartij door zijn (daardoor zeer teleurgestelde) tegenstander heel knap met 3-1 aan de kant te zetten. Meer zat er voor Ilja, Sander en Yannick helaas niet in. Alexandria was gewoon beter. Punt. Ilja en Tobias waren in de dubbel nog wel een keer dichtbij gamewinst, maar moesten die uiteindelijk toch met 14-16 inleveren. De vijfde plaats zal voor Scylla 4 het hoogst haalbare zijn, maar het doel wordt natuurlijk om het puntenaantal nog uit te breiden.

Hans van Marwijk

No Replies to "Jeugdcompetitie: de vijfde ronde"