Jeugd succesvol in vierde ronde

In de vierde competitieronde stond voor onze jeugdteams een thuiswedstrijd op het programma. Team 1 kreeg naaste concurrent Rijnsoever 2 op bezoek. Scylla 2 en 3 moesten het allebei opnemen tegen het Alphense ATTC terwijl team 4 de degens batjes kruiste met Twenty-One Up uit Rotterdam (een naamswijziging naar Eleven Up wordt niet overwogen).

Vol aan de bak
Met aan het eind van de middag een dikke overwinning van 8-2 op het scorebord denk je wellicht dat Scylla 1 geen kind had aan Rijnsoever 2, maar niets was minder waar. Daan, Ilse en Imre moesten vol aan de bak om de sterk spelende Katwijkse ploeg van zich af te houden. De eerste vier partijen leverden drie keer een 3-2 en één zwaarbevochten 3-1 zege op waardoor het pardoes 4-0 stond voor Scylla. Die voorsprong was uiteindelijk de basis voor de verdiende maar geflatteerde 8-2 zege in een zeer enerverende partij. Imre bleef weer knap ongeslagen, ook in de dubbel met Daan. Die laatste won evenals Ilse twee enkelpartijen.

Mede-Scyllaan Jitte, in de competitie uitkomend voor Rijnsoever (zij is wekelijks bij de Scylla-trainingen te bewonderen), moest helaas voor haar al haar trainingsmaatjes feliciteren. Scylla 1 staat inmiddels fier bovenaan in de overgangsklasse met een voorsprong van 8 punten op de nieuwe nummer twee Taverzo.

Met de hakken over de sloot uit het vuur
Scylla 2 sleepte met de hakken over de sloot een 5-5 gelijkspel uit het vuur tegen nummer laatst ATTC. Op de ongenaakbare koploper Scyedam na zijn de krachtsverschillen in de eerste klasse tussen de overige teams bijzonder klein. Dion en Elsa wonnen allebei twee enkelpartijen, maar daarvoor hadden ze wel hun beste spel nodig. Amy hield in de allerlaatste partij haar hoofd koel door, na een slimme time-out bij 4-8, alsnog de vijfde game met 11-9 te winnen.

Feest bij steeds beter Scylla 3
Voor Scylla 3 was het feest zaterdag. De allereerste overwinning van het seizoen werd gevierd. Dankzij een knappe overwinning van Noor in de laatste partij werd met 6-4 gewonnen van ATTC 2. Het was haar eerste individuele winstpartij in de tweede klasse! Het is een genot om de progressie in dit team te zien. Het spel wordt iedere week beter en dat resulteerde nu in een nipte maar verdiende zege. Absolute kopman Tim voegde weer 3 overwinningen toe aan zijn indrukwekkende reeks, de dubbel met Tian inbegrepen. Tian zelf overtrof zichzelf met ook twee gewonnen enkelpartijen (waarvan één keer met 13-11 in de vijfde).

Klein feestje bij Scylla 4
Bij Scylla 4 tenslotte werd eveneens een klein feestje gevierd. De hatelijke nul is verdwenen, want Yannick pakte het allereerste punt in de derde klasse door in de zesde partij van de dag met prachtig spel een dikverdiende zege te behalen. In zijn beide andere partijen (allebei 1-3) was zijn sterke spel voor Yannick net niet voldoende om nog een extra punt te scoren. Tobias verloor ook twee keer met 1-3 waaronder de dubbel met Ilja. Laura won helaas nog geen game, maar ze wist wel weer meer punten te winnen dan bij haar debuut vorige week. Scylla 4 is te hoog ingedeeld waardoor ze iedere week veel sterkere tegenstanders treffen, maar het is wel duidelijk dat hun eigen niveau daardoor ook een stijgende lijn heeft ingezet.

Hans van Marwijk

No Replies to "Jeugd succesvol in vierde ronde"