Jeugdcompetitie: de derde ronde

Met de kermis in het vooruitzicht stond er in de derde competitieronde voor onze jeugdteams weer een uitwedstrijd op het programma. Team 1 ging op bezoek bij de ‘’buren’’ van Avanti in Hazerswoude. Scylla 3 mocht niet uitslapen want om half tien startte de wedstrijd in Dordrecht al. De andere twee teams reisden naar Schiedam voor de ontmoeting met Scyedam.

Aan de kant, op z’n kant, whatever.

Scylla 1 zet Avanti aan de kanti
Scylla 1 pakte op overtuigende wijze de koppositie in de overgangsklasse door Avanti met 10-0 te verslaan. Daan, Ilse en Imre blaken van het zelfvertrouwen. De eerste zes partijen werden allemaal met 3-0 gewonnen waarna Imre in de enige spannende wedstrijd na verlies van de eerste twee games toch nog nipt met 3-2 aan het langste eind trok. Aanstaande zaterdag komt concurrent Rijnsoever op bezoek in Leiden dus dat gaat spannend worden.

Geflatteerde winst voor Scyedam
Scylla 2 speelde sterk tegen koploper Scyedam 1, maar moest toch met 7-3 het onderspit delven. Elsa, Lisa en Ties wisten allemaal 1 wedstrijd te winnen waarbij vooral Elsa het heel spannend maakte (11-9 winst in de vijfde). Dat de krachtsverhoudingen minder groot waren dan de uitslag doet vermoeden, bewijst het feit dat de wedstrijd in totaal ruim 4 ½ uur duurde en maar 1 partij met 3-0 verloren ging. Ties had de pech om twee keer nipt in vijf games te verliezen, waaronder de dubbel met Elsa.

Tim in topvorm, Ché breekt de ban
Scylla 3 moest weliswaar vroeg uit de veren, maar het leverde in en tegen Dordrecht wel mooi een gelijkspel op: 5-5. Het idee werd al geopperd om voortaan de thuiswedstrijden ook vroeger te beginnen. De andere jeugdteams zien dat echter niet zitten. Tim was weer in topvorm. Hij wist deze keer zelfs al zijn partijen te winnen inclusief de dubbel met Noor. Het lukte Noor zelf helaas nog niet om een enkelpartij te winnen, maar Ché pakte wel knap zijn eerste winstpartij van dit seizoen.

Paar maatjes te klein
Scylla 4 tenslotte was duidelijk nog een paar maatjes te klein voor koploper Scyedam 2, maar dat is absoluut geen schande voor dit team met in deze wedstrijd twee debutanten: Laura en Sander. Zij deden hun stinkende best, maar de tegenstanders waren simpelweg te goed. Ilja wist in zijn eerste partij nog wel een game te pakken. Het werd dus helaas een maximale nederlaag. Wellicht kunnen aanstaande zaterdag thuis de eerste punten gepakt worden.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Jeugdcompetitie: de derde ronde"