Tweede ronde jeugdcompetitie

In de tweede competitieronde reisden 3 van de 4 Scylla-jeugdteams af naar Gouda voor de ontmoeting met Vriendenschaar. Team 3 moest helemaal alleen naar Katwijk voor het treffen met Rijnsoever.

In Gouda bleek aan het einde van de middag het totaal aantal gewonnen games met 15-15 precies gelijk te liggen, maar binnen de drie verschillende wedstrijden was het minder eerlijk verdeeld.

Scylla 1 was in topvorm tegen Vriendenschaar 2 en boekte een zeer overtuigende 9-1 overwinning. Alleen Imre moest één tegenstander met het kleinst mogelijke verschil feliciteren: 14-12 in de vijfde. Daan wilde blijkbaar weer snel naar huis, want hij won al zijn partijen met 3-0. Ilse leverde nog wel twee games in, maar bleef ook ongeslagen (het dubbel met Imre werd eveneens gewonnen). De strijd om de titel in de overgangsklasse lijkt tussen Scylla en Rijnsoever 2 te gaan. De Katwijkers hebben vooralsnog 1 puntje voorsprong.

Benauwde overwinning Scylla 2
Bij Scylla 2 mochten Lisa en Amy voor het eerst sinds maanden weer ‘’echt’’ aan de bak (Lisa had alleen gedubbeld vorige week en Amy was vrij). Lisa wist heel knap twee keer met 3-2 te winnen met respectievelijk 12-10 en 11-9 in de vijfde. Waarbij de laatste tegenstander van Lisa zo vriendelijk was om bij 9-9 twee keer fout te serveren. Lisa zat daar echter verder niet mee. De zege van Amy was minstens zo zwaar bevochten: 3-2 en ook 11-9 in de vijfde. Helaas verloor Amy ook een keer met 3-2. Dion pakte drie duidelijke 3-0 zeges waaronder de dubbel met Lisa. Ook Dion moest echter zijn meerdere erkennen in de sterkste Gouwenaar die al zijn partijen won. Al met al was de benauwde 6-4 overwinning verdiend en dat werd gevierd met een heerlijke teamschotel.

Scylla 4 doet ervaring op
Ook in Gouda moest team 4 voor het eerst ‘’officieel’’ aantreden tegen Vriendenschaar 4 (vorige week was team 4 vrij). Voor Scylla 4 was de vierde klasse aangevraagd, maar het is uiteindelijk de derde klasse geworden. Alleen Ilja en Tobias hebben al ervaring met competitiewedstrijden. Zij hebben echter ook nog nooit op dit niveau gespeeld. Ilja en Tobias werden zeker niet ‘’weggeslagen’’ en wisten zelfs nog een game te winnen. Debutant Yannick was echter de grote verrassing. Hij moest weliswaar ook alle tegenstanders feliciteren, maar met goed spel en één nederlaag met 13-11 in de vijfde kon hij met opgeheven hoofd naar huis om daar zijn zus Jill van harte te feliciteren met haar Nederlands kampioenschap schieten.

Scylla 3 ongelukkig onderuit
Team 3 tenslotte ging bij Rijnsoever ongelukkig met 7-3 onderuit. Zowel Ché (16-14 in de vijfde) als Tim verloor een wedstrijd met 3-2. Tim liet in zijn andere twee partijen zien dat hij het laatste jaar enorm vooruit is gegaan. Met sterk spel pakte hij twee overwinningen. Ook het zelfvertrouwen van Tian is door zijn winstpartij van vorige week duidelijk gegroeid. Hij wist ook nu weer knap één wedstrijd te winnen. Ché had eigenlijk in iedere game kansen op winst, maar zijn tegenstanders bleken helaas steeds net iets vaster. Zijn eerste overwinning is een kwestie van tijd.

No Replies to "Tweede ronde jeugdcompetitie"