Landelijke competitie 25/26 september

Alle drie de landelijke teams mochten in het weekend van 25 en 26 september thuis aan de bak.

In de eredivisie mochten onze dames zich tegen VTV laten zien tegen een van de topteams van de eredivisie. Maaike mocht aftrappen tegen de verdedigster Vera van Bohemen. Na deze wedstrijd zal Wim misschien wel anders roepen (‘Dat materiaal zouden ze moeten verbieden!’), want in deze wedstrijd was het publiek zonder meer een winnaar. In een spannend tactisch steekspel kwam het allemaal aan op de vijfde game. Maaike kwam 7-10 achter maar wist dit met stalen zenuwen om te buigen naar 12-10 om zo het eerste punt op het bord te toveren! Vervolgens mocht Marie tegen Dong Li, waar kansen lagen maar waar Dong Li de sterkere speelster bleek te zijn. Esmee kon hierna de voorsprong weer op het bord te zetten door te winnen van Emma van der Zanden.

Na de pauze mocht Maaike tegen Dong Li. Weer weet Maaike het publiek te vermaken door een erg spannende wedstrijd te spelen. Het was echter Dong Li die de wedstrijd naar zich toe weet te trekken. In de 5e wedstrijd was het weer aan Esmee om voor de voorsprong te zorgen. Na vier spannende games wist Esmee de wedstrijd in de laatste game met 11-3 te winnen. Dit was Marie echter niet gegund vandaag. In de 6e wedstrijd wist ze tegen Emma ook tot een 5e game te komen maar moest na deze game toch haar tegenstander feliciteren. Bij een 3-3 tussenstand moest het dubbel voor de beslissing gaan zorgen. Ondanks dat iedere game met twee punten verschil was, werd het dubbel verloren met 0-3. Al met al hebben onze dames zich keurig weten te verweren tegen dit sterke team maar uiteindelijk werd er toch verloren met 3-4.

Heren 1
Heren 1 mocht thuis spelen tegen Taverzo. Joey startte met een verlies in de 5e game maar wist zijn tweede wedstrijd in duidelijke cijfers te winnen. Joost trok in twee spannende wedstrijden aan het kortste eind, maar het belangrijkste is dat we Joost na zijn lange rugblessure weer hebben kunnen zien spelen op Scylla. Mads weet zich als debutant in de eerste divisie kranig te verweren. Ook dit weekend weet hij weer een punt te pakken. In het dubbel trokken Mads en Joey net aan het kortste eind. Uitslag: 2-5.

Heren 2
Heren 2 heeft nog niet de flow te pakken die het nodig heeft om te handhaven in de derde divisie. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen wisten Jacques en Bram allebei maar 1 punt te pakken. Maar er was deze wedstrijd desalniettemin iets te vieren. Thomas wist als invaller namelijk een wedstrijd te winnen bij zijn debuut in de derde divisie: superinvaller!

 

Verslag: Bram van Kuijck

No Replies to "Landelijke competitie 25/26 september"