DUO-competitie: een week van alleen 4-1

De DUO-teams van Scylla konden in hun openingswedstrijden alleen maar 4-1’en. Of 1-4’en, het hangt ervan af hoe je het bekijkt.

Lekkerrr!

Lekkerrrr!

Scylla 2 opende op dinsdag 14 september de competitie. Wim startte op de best mogelijke manier door in een vijfsetter meteen zijn eerste wedstrijd in de eerste klasse te winnen. De overwinning werd op z’n Wims gevierd met de oerkreet ‘Lekkerrrrr!’ (Schade: één trommelvliesruptuur .) Dankzij twee keer winst voor Thomas en het van tevoren geoefende dubbel – een geoefende dubbel telt voor twee – maakte dat 4-1.

Scylla 1 volgde de vrijdag daarop de ratingvoorspelling op de voet. Lars en Paul kwamen fluitend 4-0 voor, en dat zonder één enkele game te verliezen. Helaas verloor Paul zijn fluit in de slotwedstrijd tegen een ouwe taaie noppenridder. Hij beet met 11-9 in de vijfde met de finish in zicht in het zand. 4-1.

Hugo’s Grote Experiment
Scylla 3 had Hugo en Moré ingezet tegen de jeugd van Pecos. Hugo deed een interessant experiment: kun je negen maanden niet trainen en dan meteen de competitie induiken? Het antwoord: nee. Hij verloor meteen van een gretige jonge Pecosauriër. Gelukkig kwam hij in zijn tweede wedstrijd nét genoeg in zijn spel om te winnen. Moré deed in zijn potjes goed mee, maar kwam
telkens iets tekort om het zijn tegenstanders echt moeilijk te maken. 1-4.

Koelbloedigheid en smashes
Scylla 4 zit in een zware poule. Jasper en Luuk verloren allebei één keer dik en één keer
pas in de vijfde set. Daar had meer ingezeten: er is behoefte aan enige rust en koelbloedigheid. Met het dubbel wisten zij gelukkig de eer nog te redden. 1-4.

Scylla 5 zat ook al met lastige tegenstanders, in casu De Treffers. Erik verloor een spannende vijfsetter – memo: smash oefenen – en ook het dubbel ging in vijf sets verloren. Wim sr redde de eer door zijn ene ratingpunt voorsprong op zijn tegenstander te gelde te maken. 1-4.

Update Scylla 2
Scylla 2 heeft inmiddels de tweede competitiewedstrijd gespeeld: Thomas en Georgios togen op 20 september naar Pijnacker. Thomas harkte met enige moeite zijn twee potjes weer binnen en het sterke dubbel zorgde voor het derde punt. Georgios verloor helaas zijn wedstrijden in vijven en in vieren, voornamelijk doordat het hem dun door de broek liep hij ietwat zenuwachtig was.

No Replies to "DUO-competitie: een week van alleen 4-1"