Knikkende knieën aan vooravond DUO-competitie

Her en der zie je al wat spelers op de dinsdag- en woensdagavond die schrikachtig zijn, opeens diverse zenuwtics hebben en zweetplekken krijgen op vreemde plaatsen. De DUO-competitie staat op het punt van beginnen!

De week van 13 september is het D-Day T-Week. Zeven regionale Scylla-teams staan te trappelen om hun kunsten te vertonen voor het algemene publiek. De wedstrijdleiders van NTTB-West zijn zo onder de indruk van de Scylla-prestaties in het verleden dat bijna elk team in een loodzware poule is ingedeeld.

Behalve dan Scylla 1. Lars, Paul en Ringo Remco staan alleen al in ratingpunten fier bovenaan in hun eerste-klassepoule. Het is de verwachting dan ook dat dit team kampioen gaat worden, mits ze gezond blijven, op tijd naar bed gaan en geen corona krijgen. Onzekere factor: Remco heeft onlangs weer een dochter op de wereld gezet [nou ja, niet helemaal zelf – red.] en is wellicht wat minder afgetraind dan normaal.

De meeste dromen zijn bedrog, maar…
Scylla 2 staat op rating zielig onderaan in de poule. Maar! Wim (de L) ziet wel een oude droom bewaarheid worden: uitkomen in de eerste klasse. Doordrenkt van enthousiasme won hij direct overtuigend een derde-klassetoernooi, maar een toernooi later – inmiddels opgedroogd – faalde hij tegen tweedeklassers. Thomas won datzelfde toernooi ongeslagen in de eerste klasse en lijkt er klaar voor. Georgios en Axe hebben de laatste maanden nauwelijks getraind en zijn dus kansloos goed uitgerust. Voorspelling: moeizame handhaving.

Scylla 3 dan. Dat zou in de vierde klasse uitkomen maar staat in de derde klasse ingedeeld. Daar gaat het zwaar worden. Moré en Aike zullen hun schouders eronder moeten zetten, en Michel wellicht één schouder. Hugo kan dit niveau makkelijk hebben en zou de dam kunnen zijn die het tij kan keren. Er is een team jeugdigen van Pecos dat ze eronder zullen moeten houden om zelf boven water te blijven.

Komisch en dynamisch duo in de DUO
Scylla 4 staat ook al stijf onderaan in de poule. De twee leden van het komisch duo Lusper & Jauk zullen boven zichzelf uit moeten stijgen om zich in de vijfde klasse te handhaven. Luuk – rijk in ervaring – slaagt er nog steeds net in om Jasper – rijk in vertrouwen – onder zich te houden, dus wellicht is de onderlinge ratingoorlog precies de motivatie die de twee nodig hebben.

Het wordt eentonig, maar Scylla 5 van het dynamische duo Wim sr en Erik is óók al kansloos in de vijfde klasse als er alleen naar de rating gekeken wordt. Maar in de rating is niet de vastberadenheid van een Wim meegerekend, en ook al niet de bijna onmogelijke effectballen van Erik. Pah, niets is onmogelijk voor de gecombineerde kracht van Erwim.

Go into the light
Scylla 6. Eindelijk weer een team dat in een gunstige poule zit. In de zesde klasse moeten Milou, Dorine en (reserve) Wim S kampioen kunnen worden. Nee, sterker nog: dat gaat gewoon gebeuren. Ze zijn de zesde klasse ontgroeid. ‘s Nachts dromen ze van gouden poorten waarop ‘Vijfde klasse’ geschreven staat, en die poorten zwaaien open, en daarachter ligt het land van tafeltennismelk en pingponghoning. Go into the light!

Scylla 7 is de onbekende factor, het onuitgepakte cadeau, het in raadselen gehuld enigmatische mysterie waar zelfs een erkend nationaal pingpongprofeet niets over kan zeggen: Kars, Lian en Stephen gaan voor de allereerste keer het kronkelige bergpaadje van de competitie betreden. Zullen ze verdwalen onderweg naar de top? Gaan ze halverwege uitrusten op een alpenweide? Of schreeuwen ze aan het einde van de competitie ‘jodelahitiiiiieeeee’ vanaf een besneeuwde spits?

Op vrijdag 17 september spelen er vier teams thuis. Komt dat enorm zien! Als dat coronatechnisch mag. En kom anders een balletje slaan terwijl je af en toe tersluiks opzij kijkt naar de dappere DUO-dodo’s.

De kraker van de avond: Scylla 3 tegen de jeugdige Pecosauriërs die ze onder zich moeten houden.

 

O, en ook de bridge op maandagavond is weer begonnen! Goed voor de club en goed voor de bridgers. : )

No Replies to "Knikkende knieën aan vooravond DUO-competitie"