Jeugd breekt door op WK Scylla

Zaterdag 4 september 2021 ging Scylla eindelijk weer los met het WK Scylla, met een aansluitende muzikale barbecue. De talloze bezoekers, herstel: de vele deelnemers zagen de jeugd terrein winnen op het toernooi.

De eerste ronde: alles gemengd.

Het was een mooie dag voor het WK Scylla (de oude garde noemt het ook wel de clubkampioenschappen). Om half elf was de zaal al gevuld met zo’n vijftig zich warm spelende Scyllanen, hun ogen gevuld met dromen van glorieuze overwinningen en hordes uitzinnige fans. Jammer dat al die dromen in de nabije toekomst vertrapt zouden worden, maar het was een mooi moment zolang het duurde.

De eerste ronde bestond uit een gemixte poule van jeugd en senioren, zodat de minderjarigen – die echt in grote hoeveelheden naar Scylla waren gekomen! – even konden ruiken aan wat ze in de toekomst moeten gaan verslaan. Daarna werden de leeftijden gescheiden en begon het echte werk.

Dion en Imre

Jeugd dominant
Bij de junioren bleek de jeugd opvallend dominant. Toernooileider Hans van M verklapte aan de (undercover) schrijver hiervan dat hij de twee finalisten van tevoren al had voorspeld: Imre en Dion. Hij leek daar zeer tevreden over, alsof hij bij een dubieus goksyndicaat een aanzienlijk bedrag op die uitkomst had ingezet. Mocht Hans opeens in een dure bontjas rondlopen, met allerlei gouden ringen om zijn vingers, dan weet je genoeg.

Imre en Dion kennen elkaar en elkaars spel door en door. Imre is echter in principe de sterkere en hoorde de wedstrijd te winnen, en dat gebeurde dan ook uiteindelijk. Dion gaf zich zeker niet snel gewonnen, maar hij moest in de derde game toch het hoofd buigen: 2-1 voor Imre, de nieuwe jeugd-clubkampioen!

De toernooileider, achterin de kantine gezeten, had af en toe schimmige onderonsjes met een nog onbekende man.

Een Porsche
Ook bij de senioren had Hans de twee finalisten goed voorspeld, dus misschien komt hij binnenkort in een Porsche voorrijden. Toch had hij er zomaar naast kunnen zitten, want in de kwartfinales maakte een ontketende Bram het Joey behoorlijk lastig, terwijl een uitstekende spelende Ilan op een donshaartje na Mads uit het toernooi kegelde.

Hoe dan ook: het was een mooie finale met terechte finalisten. Het enige minpunt was dat de wedstrijd een best of three was (want ‘Ik heb honger’, aldus Hans). Joey leek de eerste game verrast door de gretigheid en snelheid van aanstormend talent Mads. De tweede game wist hij zich net op tijd te herpakken, maar na een zeer langdurig eindspel waarin Mads twee nuttige mazzelballetjes had, verloor Joey de game met 20-18 en daarmee de wedstrijd.

Joey versus Mads

Twee hoofdprijzen
Zo zie je maar. Je krijgt een rugblessure en een kind (ja, in die volgorde), en opeens hoor je niet meer bij de jeugd en ben je een verantwoordelijke vader die met z’n hoofd elders is, terwijl de gretige nieuwkomer er met de prijzen vandoor gaat. Dus Joey gefeliciteerd met je hoofdprijs (lees: dochter)! En Mads gefeliciteerd met je hoofdprijs (lees: clubkampioenschap)!

Mads is hiermee in één keer van clubkampioen jr. doorgestoomd naar clubkampioen sr. Broeva! Haro!

Enige wanklank
De enige wanklank kwam bij de daadwerkelijke prijsuitreiking toen bleek dat de organisatie vergeten was om de beker voor de beste verdediger van het toernooi aan te schaffen, maar dat is een foutje dat hopelijk spoedig hersteld wordt zodat bepaalde mensen toch nog in de annalen van de club worden opgenomen. [Dit stukje niet meenemen – red.]

 

(Op de foto’s klikken voor een grotere afbeelding.)

No Replies to "Jeugd breekt door op WK Scylla"