Prognoses landelijke competitie

Ook de landelijke competitie staat in de startblokken voor het najaarsseizoen 2020. De hoogste tijd voor de opstellingen plus een paar voorspellingen door een vrij ongeïnformeerde toeschouwer.

Met het wegvallen van het eredivisieteam is het aan het eerste-divisieteam om de eer in de mannencompetitie hoog te houden. Michiel en Thomas krijgen dit seizoen versterking van Gerard aka ‘Pietje’, Joost, Esmee en Timo. Joost is hopelijk voldoende hersteld om weer een partijtje mee te blazen. Prognose: handhaving, maar niet zonder slag of stoot.

Joey
Joey staat niet bij Scylla 1 ingeschreven: hij is de nieuwe kopman van Scylla 2 in de derde divisie. Daar hoopt hij met zijn ervaring en coaching de opstomende jeugd een zetje in de juiste richting te geven: Mads, die ratingpunten sprokkelt alsof het niets is, en Victor, die vers uit de jeugd komt. Het team bestaat verder nog uit Ilan, Jacques en Bram, die allen hun sporen al hebben verdiend. De poule van Scylla 2 is vrij zwaar, dus er moet geknokt worden.

Eredivisie dames
Scylla zit niet zonder eredivisieteams, want Dames 1 houdt de naam van Scylla hoog. Het team is versterkt met Maaike van de Pavoordt, die tot voor kort bij Pecos in een derde-divisieteam in de herencompetitie speelde. Kim H, Esmee, Marie en Isabelle zijn haar collega’s, terwijl in tegenstelling tot eerdere berichten ook Kim Vermaas aan het team is toegevoegd. Voorspelling: als het een beetje meezit, kan de vierde plaats behaald worden. Een vijfde plek is ook niet erg, want in een degradatiepoule zal Scylla 1 altijd bovenaan eindigen.

Thuiswedstrijden
De eerste thuiswedstrijden van de herenteams zijn op 26 september 2020, 15.00 uur. Dames 1 speelt al op 12 september 2020 om 15.00 uur thuis, tegen de sterkste tegenstander, en daarna pas weer op 11 oktober.

Voor belangstellenden: hier is een pdf met alle thuiswedstrijden van dit seizoen.

No Replies to "Prognoses landelijke competitie"