Prognoses regionale gladiatoren

Pandemie? Crisis? Pah! Onvervaard pakken de Scyllanen de batjes weer op om de tegenstander met ontsmette ballen te bekogelen. Enkele prognoses voor de DUO-competitie, najaar 2020.

#stoppenmetnoppenScylla 1 bestaat uit Lars, Paul en Remco. In hun eerste-klassepoule kan alleen DOING ze van het kampioenschap afhouden, mede dankzij iemand die met afgrijselijke noppen speelt. (Die moeten verboden worden. Doe mee aan de populaire actie #stoppenmetnoppen!) Kopman Lars is echter vastbesloten niet nog een keer van de noppenridder te verliezen. Als hij in die opzet slaagt, ligt de wereld voor hen open.

Goeroe
Scylla 2 bestaat uit aanstormende jeugd: Yannik, Hugo en Isabelle. Afstormende oudere jongere Thomas staat als reserve bij het team ingeschreven in de hoop dat zijn mentale steun, goeroe-achtige uitstraling en tactische tips een bijdrage kunnen leveren aan de ongetwijfeld glorieuze triomftocht van het drietal door de tweede klasse.

Waden door tranen
Scylla 3 komt uit in de derde klasse, tot grote spijt van Paus Pingpongfanaticus I, ook wel bekend als Il Leone of ‘De Pauw’. Gesteund door Axe en Georgios moet en zal hij zich weer terugvechten naar de tweede klasse, wadend door de tranen van overwonnen opponenten, hun smeekbeden wegwuivend en een geslaagde smash vierend met een welgemeend ‘PAK AAN!’ Wederom voorspel ik een kampioenschap, met een kans van 69% dat ik het juist heb.

Ton verloren
Aike en Moré van Scylla 4 hebben een Ton verloren maar een Michel gewonnen. In de vierde klasse maken zij alle kans om nog eens een keer een uitstapje naar de derde klasse te maken, zeker nu Moré een nieuw batje heeft aangeschaft waarmee zijn natuurlijke listigheid beter uit de verf komt. En als Aike tijdig went aan zijn nieuwe rubbers – en Michel komt trainen – zijn er volop kampioenskansen.

Ratingworsteling
Scylla 5 bestaat uit het komische duo Jasper en Luuk. Hun vijfde-klassepoule bevat een gedoodverfde kampioen, maar een tweede of derde plaats moet mogelijk zijn. Vooral als Luuk alles uit de kast gaat halen om zijn rating boven die van de snel klimmende Jasper te houden. De interne strijd in dit team wordt zeer spannend, want Jasper bewandelt het pad van de onbesuisde aanval, terwijl Luuk juist zijn innerlijke Sturm und Drang probeert te beteugelen met een rustiger rubber en tergend lange stuitersessies voordat hij serveert.

Champagne en katzwijm
Scylla 6 is tot ongenoegen van de heren Erik en Wim sr in de zesde klasse geplaatst. Daar is natuurlijk maar één antwoord op mogelijk: onmiddellijk promotie afdwingen! Nog een klein beetje extra verbetenheid en nog iets maffere ballen, en het kan gewoon. Ik voorspel voor het einde van het seizoen champagne, kransen en in katzwijm vallende fans.

Eksterogen
Scylla 7 bestaat uit Milou, Dorine en (reserve) Wim S. Het team zit eveneens in de zesde klasse, maar heeft minder promotiekansen dan Scylla 6. Dat gezegd hebbende: zowel Dorine als Milou zitten nog altijd in een stijgende ratinglijn. Met behulp van mijn eksterogen zie ik dat er minstens een tweede plek in het verschiet ligt. En ik hoop nog steeds dat ze op een goede dag hun vijfde-klassevrees zullen moeten overwinnen.

Voor belangstellenden: hier is een pdf met alle thuiswedstrijden van dit seizoen.

 

Tho ‘De Ziener’ Mas

No Replies to "Prognoses regionale gladiatoren"