Coronaregels eredivisie en eerste divisie

De NTTB heeft de regels voor de hoogste regionen van het tafeltennis bekendgemaakt. We delen ze hier zodat eventuele toeschouwers ook weten wat er allemaal gebeurt.

Opmerking vooraf: let vooral even op regel 7 en bedenk dat bij 10-10 in de eerste game er al twintig keer geserveerd is.

1. De bondsscheidsrechters zullen geen handen schudden.
2. De bondsscheidsrechters dragen mondkapjes en handschoenen tijdens de wedstrijd en gebruiken een speciale pen om de telefoon of tablet te bedienen.
3. De vereniging zorgt voor een kleedruimte voor de bondsscheidsrechters waarin ze de 1,5 meter afstand kunnen bewaren.
4. De vereniging zorgt ervoor dat voor aanvang van de wedstrijd en na afloop van de pauze de teltafel (inclusief het telbord), de stoel en voor de scheidsrechters e.d. worden gedesinfecteerd.
5. Bondsscheidsrechters wisselen slechts eenmaal per wedstrijd van positie en wel na de pauze. In het geval van samenwerking met een verenigingsscheidsrechter wordt niet gewisseld.
6. Bij de assistent-scheidsrechter staat een krukje/tafeltje/standaard met een bakje voor de speelballen (dusdanig dat hij/zij niet elke keer hoeft te bukken).
7. Bij elke nieuwe service krijgt de serveerder een nieuwe speelbal; die wordt aangegooid door de assistent-scheidsrechter. Indien een speelbal in de buurt van de tafel ligt dient die naar een van de hoeken te worden geschopt.
8. Handdoekbakken staan minimaal 1,5 meter van de assistent-scheidsrechter af.
9. Voor aanvang van de set leggen beide spelers hun batje op tafel zodat de scheidsrechter die kan controleren, waarna de scheidsrechter ze weer terug op tafel zal leggen.
10. Spelers blijven aan één zijde van de tafel staan, er wordt dus niet gewisseld van tafelhelft na elke game. Ook niet in de beslissende game.
11. Na elke set zorgt de vereniging voor het desinfecteren van de beide tafelhelften.
12. De vereniging zorgt ervoor dat na elke game de gebruikte speelballen worden verzameld (door leden van de vereniging of eventueel door de spelers). Ongeacht wie het doet: dit dient te gebeuren met een schepnet o.i.d.
13. De vereniging zorgt ervoor dat de gebruikte speelballen schoongemaakt worden en dat in het bakje bij de assistent-scheidsrechter voor de volgende game voldoende speelballen beschikbaar zijn.
14. Indien de vereniging gebruikmaakt van verenigingsscheidsrechters dragen zij eveneens handschoenen en een mondkapje. De vereniging is ervoor verantwoordelijk dat deze materialen beschikbaar zijn.
15. De vereniging draagt er zorg voor dat toeschouwers de 1,5 meter afstand hanteren zoals voorgeschreven.

*Bovenstaande punten zijn een citaat, maar er zijn enkele spel- en tikfouten verbeterd.

No Replies to "Coronaregels eredivisie en eerste divisie"