Jeugdcompetitie: de tussenstanden

De jeugd van Scylla is inmiddels vier wedstrijden onderweg in de voorjaarscompetitie 2020. De meeste teams zijn daarmee bijna halverwege de competitie en als de voortekenen niet bedriegen, zijn er diverse kanshebbers op een kampioenschap.

Scylla 1 staat in Landelijk A voorlopig op een knappe gedeelde tweede plaats, met slechts drie punten achterstand op koploper Hilversum. Bewonderenswaardig omdat ze met de piepjonge Seth een debutant hebben op dit niveau. De krachtsverschillen zijn klein in deze poule dus alles is nog mogelijk voor Marc, Seth en Victor. De absolute kopman van het team is Victor met slechts één nederlaag in twaalf wedstrijden; dat is een percentage van 92%.

Mikken op derde plek
Voor Scylla 2 is in Landelijk C de derde plaats het hoogst haalbare. De twee bovenste ploegen staan namelijk al op een onoverbrugbare afstand. Scylla 2 heeft echter pas één keer helemaal volledig aan kunnen treden. Daan, Max en Nico laten wekelijks zien dat ze op dit niveau thuis horen en er zit nog steeds een stijgende lijn in hun spel. Een grote pluim voor Ilse, want zij wist als invalster ook een wedstrijd te winnen.

Traktatie in zicht
In de promotieklasse is Scylla 3 inmiddels de trotse koploper, al staan er wel drie achtervolgers in hun nek te hijgen met allemaal slechts twee punten achterstand. De teamspirit is hoog bij Elsa, Imre, Ivan en Ties. Hetzelfde geldt voor het fanatisme waarmee de wedstrijden gespeeld worden. Dit belooft veel goeds! We zijn nu al benieuwd wat voor reactie – en traktatie – de oma van Ties zal geven als de titel inderdaad wordt gehaald…

Meidengroep
Het ‘familie-meidenteam Van Marwijk’ oftewel Scylla 4 is momenteel vijfde in de eerste klasse. Dit komt mede door twee 8-2 nederlagen terwijl beide wedstrijden ook in 5-5 hadden kunnen eindigen. Tegen koploper Taverzo lukte dat wel. Er zijn dus nog genoeg kansen voor Lisa, Ilse en Amy. Die laatste twee vormen overigens een geducht duo en hebben al aardig wat overwinningen behaald met hun dubbel. Dank aan Diego voor het extra punt!

Internationale ambities
Scylla 5 is net als ons manneneredivisieteam een ‘internationaal gezelschap’ en wordt gevormd door Ché, Diego, Kaiyi en Tim. Zij bezetten in de vierde klasse momenteel de derde plek met maar vijf punten achterstand op koploper Rijnsoever waartegen uit met 5-5 werd gelijkgespeeld. Ook dit team is dus zeker nog niet uitgeschakeld in de titelrace. Invalster Noor pakte afgelopen zaterdag (7 maart) knap ook een puntje mee.

Noor-mannen
Last but not least Scylla 6. Noor, Ilja, Olivier, Tobias en Tom debuteren in de nieuw (januari 2020) opgerichte pupillen-DUO-competitie. En hoe! Ze hebben allemaal nog een score van 100% en alleen één dubbelspel ging verloren. Het is dus geen verrassing dat Scylla 6 nu bovenaan staat in poule B van de pupillen B. Team ‘Noor-mannen’ lijkt op weg naar het kampioenschap. En het is een feest om naar ze te kijken, want het spelplezier spat ervan af!

Tekst: Hans van Marwijk

Foto’s: Wim de Leeuw

No Replies to "Jeugdcompetitie: de tussenstanden"