Goud en zilver voor Kim Vermaas op NK

In het weekend van 29 februari/1 maart werd het Nederlands Kampioenschap gespeeld. Kim Vermaas, Scylla’s hoop in bange dagen, leverde weer een knappe prestatie, al kon ze niet aan het succes van 2019 tippen.

Kim Vermaas stond tweemaal in de finale van het NK 2020. In Zwolle pakte ze zaterdag met Rajko Gommers eerst de titel in het mixed-dubbel. Dit is al de vijfde NK-titel voor het sterke duo! De weg naar de finale verliep probleemloos: onderweg werd geen enkele game afgestaan. Ook de finale werd eenrichtingsverkeer. Gabrielius Camara en Sanne de Hoop konden geen vuist maken (11-3, 11-7, 11-7), en daarmee was de titel binnen.

Een maatje te groot
Een dag later stond Kim ook in de finale van het enkelspel. Ook daar verdedigde ze een NK-titel. Vorig jaar pakte Kim immers het goud door te winnen van Britt Eerland. Kim kwam in het toernooi vooral de nieuwe generatie tafeltennissters tegen. Kim liet hier zien dat ze nog steeds een maatje te groot is voor de talentvolle meisjesjunioren. Tegen Karlijn van Lierop en Chana van der Venne verloor ze geen game. In de halve finale trof Kim Emine Ernst, die fel startte en meteen 2-0 voor kwam. Kim liet in de vier games die volgden echter zien ook dit jonge talent nog steeds de baas te zijn (10-12, 9-11, 11-4, 11-8, 11-8, 11-7).

Verrassing in de finale
De tegenstandster in de finale was dit jaar Shuo Han Men. Shuo Han liet Kim voornamelijk de fouten maken door slim te plaatsen en zelf alleen de juiste ballen aan te pakken. Dat Kim met 0-4 (7-11, 9-11, 9-11, 9-11) verloor was toch wel een verrassing ondanks dat Kim en Shuo Han allebei één keer eerder de beste vrouw van Nederland waren. Kim speelde niet haar beste wedstrijd, en gaf ook nog eens verschillende malen een voorsprong uit handen. Maar het verlies alleen daaraan wijten zou onterecht zijn. Shuo Han speelde sterk en pakte verdiend de overwinning. Voor haar was het daarmee een fantastisch weekend. Ook zij stond in twee finales en pakte in het Dames Dubbel haar tweede goud met Rachel Gerarts.

Esmee en Kim Hergelink
De andere aanwezige speelsters van Scylla – Kim Hergelink en Esmee van Marwijk – deden niet mee voor de prijzen. Ze wisten samen in het Dames-dubbel nog wel knap de halve finale wisten te bereiken. Dit deden ze door een knappe overwinning op het hoger geplaatste duo Alice Barendrecht/Melanie Bierdrager (allebei voormalig Nederlands Kampioen dubbel). In de halve finale moesten Kim en Esmee het echter afleggen tegen de toernooiwinnaars Shuo Han Men/Rachel Gerarts (11-5, 2-11, 6-11, 4-11).

Esmee naar ronde twee
In het enkelspel wist Esmee voor het eerst in haar carrière de tweede ronde te bereiken. Hier kwam ze helaas al meteen de latere winnares Shuo Han Men tegen. Esmee pakte hier nog knap de eerste game maar in de games die volgde moest ze toch haar meerdere erkennen in haar tegenstandster (11-9, 3-11, 5-11,7-11,5-11). Kim Hergelink wist in het enkelspel helaas haar wedstrijd niet te winnen.

Foto’s: Rob de Ruiter

No Replies to "Goud en zilver voor Kim Vermaas op NK"