DUO-degradatie-debacle dreigt #2

Een degradatie-debacle moet kunnen, na een promotiegolf. Hoewel… bij Scylla 5 t/m 9 valt het mee. Dit is dus gewoon een verschrikkelijke clickbait-kop. Sorry.

Scylla 5 leek redeloos, radeloos en reddeloos na het vertrek van Guglielmo di Leone, met een plek in het afvoerputje van de derde klasse tot gevolg. Reddeloos? Neen! Enige zentherapiesessies brachten na een paar weken een hernieuwde joie de vivre in de harten van Wander en Richard, wat weer leidde tot een tafeltenniswederopstanding en een mooie derde of vierde plaats.

Zenloos
Scylla 6, op verzoek gepromoveerd, geloofde onverstandig genoeg niet in zentherapie, en staat nu zenloos stevig op de laatste plaats van de derde klasse. Aike, Moré en Ton slaagden er te vaak nét niet in om hun potjes te winnen. Dat Gerard dit seizoen de bijnaam ‘Invijfgamesbinnensleper’ verwierf, was helaas niet genoeg voor lijfsbehoud.

Ratingkampioen
Scylla 7, alias Luuk en Jasper, had zich in de eerste helft stevig op de bodem van de vijfde klasse genesteld. Nadat het besef doordrong dat er in een poule van vijf niemand degradeert, werd de schroom afgeworpen en hervonden de twee enigszins hun schwung, hoewel ze waarschijnlijk net op de vijfde plek gaan eindigen. En Jasper is met +190 koploper in de race om de titel ‘Ratingkampioen van het seizoen’.

Bijnnnnnna
Scylla 8 werd bijna kampioen in de zesde klasse. Op 26 november verloren Wim senior en Erik, ondanks de ijzersterke combinatie van ervaring en maffe ballen, de uitwedstrijd tegen directe concurrent Docos. Daardoor gaan ze toch nog naast het kampioenschap grijpen. Maar de tweede plek is al enorm knap, want de twee zijn net gepromoveerd. Hulde!

Rustig warmdraaien
Milou en Dorine, ofwel Scylla 9, eindigen zoals voorspeld netjes op de derde plek in de zesde klasse. “Ja, eh, nee”, antwoordde Dorine gevat op vragen over hun vermeende promotieangst. “Het is een kwestie van rustig warmdraaien in de zesde en dan als niemand het verwacht: bam! De vijfde veroveren.” Aangezien de ratings van de twee gestaag blijven stijgen, zou dat volgend seizoen zomaar kunnen gebeuren.

No Replies to "DUO-degradatie-debacle dreigt #2"