DUO-degradatie-debacle dreigt #1

Een degradatie-debacle moet kunnen, na een promotiegolf. Hoewel… bij Scylla 1 t/m 4 valt het mee. Dit is dus gewoon een verschrikkelijke clickbait-kop. Sorry.

Bij Scylla 1 is degradatie geen optie. Na de verovering van de eerste klasse leek het team direct ook in de hoofdklasse kampioen te worden. Helaas kreeg eerst Thomas en vervolgens ook Jaqcues halverwege een existentiële pingpongcrisis, met een drastische daling in winstpercentage tot gevolg. Na een voorzichtig herstel staan ze tweede, op vier punten achterstand, maar met nog een thuiswedstrijd in de hand. De afgekloven nagels stapelen zich op.

Luchtkasteel
Ook Scylla 2 zal zich handhaven, mede dankzij het aanwerven van ratingkanon Lars. Nadat Paul en Paul op 21 november in lege Scylla-zaal (inhaalwedstrijd) de directe concurrent met 5-0 verpletterend versloegen, was de gedachte aan degradatie uit de eerste klasse verworden tot een lachwekkende nachtmerrie, gedroomd op een lichtroze opblaasbed in een luchtkasteel.

Ron de Bal
Bij Scylla 3 beginnen de problemen. Wim, Georgios en Axe kwamen terecht in een sterke poule in de tweede klasse, waar zij zich in de onderste ratingregionen terugvonden. Er waren vier winstpartijen (telkens 3-2), maar de overige wedstrijden gingen te ruim verloren. Zelfs het bidden tot pingpongbeschermheilige Sint Ron de Bal kan ze nu niet meer redden.

Zuurrrr
Scylla 4 was op aanvraag in de tweede klasse gezet, en daar was het moeizaam toeven. Jeugdige Yannik deed het goed en ontpopte zich tot kopman, maar Frichel en Mits kwamen te langzaam op gang – misschien door een tekort aan ondersteuning door een willekeurig opzwepend dweilorkest. Na de laatste wedstrijd eindigden ze enigszins zuur op één punt van de nummer vijf. En op twee punten van de nummer vier. En op drie punten van de nummer drie.

No Replies to "DUO-degradatie-debacle dreigt #1"