Scylla haalt uit tegen Hercules

Heren 1 sloot de eerste helft van het seizoen op 23 november af met een klinkende overwinning op Hercules: 6-0. De kansen op de play-offs zijn voor Scylla nu erg groot.

De eredivisie is nu precies op de helft en alle teams hebben dus één keer tegen elkaar gespeeld. Dit biedt een eerste inzicht in welke clubs dit jaar meekunnen doen in de strijd om de titel. Heren 1 is nog ongeslagen deze competitie en bevestigde die goede vorm in de laatste thuiswedstrijd met een maximale overwinning op Hercules.

De club uit Terborg trad aan zonder kopman Trinko Keen, maar dat wil niet zeggen dat er geen spannende wedstrijden waren. Kazeem had weliswaar weinig moeite met zijn partijen tegen Jamshid Sedigh en Jelle Bosman, maar in de overige partijen was het wel degelijk spannend.

Oog van de naald
Jasper (foto) kroop tegen Jelle door het oog van de naald. In een wedstrijd die alle kanten op kon vallen, sleepte de altijd strijdende Belg de beslissende game nog net met 12-10 uit het vuur. Ook tegen Gerko Wiemer kwam het op een vijfde game aan, die Jasper uiteindelijk vrij gemakkelijk won (11-4).

Kim had minder moeite met Gerko, maar speelde wel een spannende wedstrijd tegen Jamshid. Nadat ze 2-1 achter kwam in games kon ze nog even aanzetten en sleepte ze de laatste 2 games er met 11-7 en 11-6 uit.

Meedoen om het kampioenschap
Scylla kan tevreden terugkijken op een succesvolle eerste helft. Maar uiteraard kijkt de club uit naar het vervolg. Dat laat echter nog even op zich wachten aangezien de competitie pas eind januari wordt hervat. En dan zal de strijd voor het kampioenschap echt losbarsten. Maar één ding is duidelijk: Scylla kan en wil zich dit jaar in die strijd mengen.

 

Foto: Wim de Leeuw

No Replies to "Scylla haalt uit tegen Hercules"