Heren 2 bedwingt koploper

Heren 2 leverde op 16 november een uitstekende prestatie door een gelijkspel af te dwingen van koploper Westa 1.

Westa is ongenaakbaar in de eerste divisie en staat dan ook ruim op kop. De club wordt daarbij geholpen door de nationale kampioen van Letland, Arturs Reinholds. Deze Letse huurling staat op 91% en hij versloeg zowel Joey als Thomas met 3-0. Alleen Martin wist hem een game te ontfutselen, maar op één been kun je niet staan als je tegenstander er drie heeft, luidt een oud tafeltennisgezegde.

Ervaring
Jelle Moris, de andere vaste Westa-speler, had het beduidend zwaarder. Zowel Thomas (3-0) als Martin (3-1) wisten hun jonge tegenstander met goed spel te verslaan. Alleen Joey dreigde van Moris te verliezen, maar bij een 2-0 achterstand paste hij zijn spel aan om de tegenstander te ontregelen – ervaring is een groot goed – en won daarna vrij makkelijk drie games achter elkaar.

Niet verleurd
De verrassing van Westa was de derde speler: Paul van de Leur. Een invaller die vroeger eredivisie speelde en vorig seizoen nog vier wedstrijden meedeed bij Westa 1, maar bijna geen competitie meer speelt. Van de Leur was het nog niet verleurd, want hij versloeg Martin met 3-1. Tegen Thomas en Joey had hij wat minder in te brengen, want de veteraan ging twee keer met 3-1 ten onder.

Kom kijken op 30 november!
Het dubbel van Westa was ijzersterk, zodat de eindstand op 5-5 uitkwam: de eerste keer dat Westa niet won in deze competitie. Ondanks dit goede resultaat staat Scylla slechts twee punten voor op de nummer vier, SKF, met nog twee wedstrijden te gaan. En op 30 november 2019 speelt het team om 16.00 uur thuis tegen SKF, in de laatste wedstrijd van het seizoen. En dan gaat het dus om de derde plaats, die recht geeft op een plek in de promotiepoule. Mis het niet!

No Replies to "Heren 2 bedwingt koploper"