Gevoelig verlies Dames 1

Dames 1 ging op 9 november op bezoek bij directe concurrent SKF. De teams stonden precies gelijk: het was dus een spannende en belangrijke wedstrijd. Die niet goed afliep.

In de laatste wedstrijd van de seizoenshelft bleek SKF in Veenendaal op deze dag duidelijk het betere team. SKF behaalde zelfs, mede dankzij het thuisvoordeel, een 6-0 overwinning. Daarmee zetten de Veenendalers ons Dames 1 op grote achterstand in de strijd om de play-offs.

De eerste drie wedstrijden werden door Marie, Kim H. en Esmee met 3-0 verloren. Na de pauze waren de kansen groter en kwam Kim 2-1 voor in haar wedstrijd tegen de op papier sterkere Brenda Vonk. Helaas voor Kim kwam Brenda sterk terug waardoor Kim in de vijfde game haar meerdere moest erkennen in haar tegenstandster.

Marie kwam in haar tweede wedstrijd dicht bij gamewinst maar wist het uiteindelijk toch niet echt spannend te maken; ze verloor haar wedstrijd met 3-0. Als laatste was het aan Esmee, die er een spannende wedstrijd van maakte. Na een 2-0 achterstand tegen Jacintha de Hoop kwam Esmee nog tot op gelijke hoogte. Maar helaas viel ook deze wedstrijd de kant op van SKF. Was het zo’n middag? Ja, het was zo’n middag.

Van vier naar zes
Doordat de andere grote concurrent om de vierde plek (Westa) óók al met 6-0 won, van het zwakke Tanaka, vallen de dames van Scylla van de vierde plek terug naar de zesde plek. Er is dus nog werk aan de winkel in de tweede seizoenshelft, wil het team weer op de felbegeerde vierde plek eindigen die tot een plaats in de play-offs leidt.

 

Foto: Rob de Ruiter

No Replies to "Gevoelig verlies Dames 1"