Tafeltennis Masters 2019 – dag 2

De tweede dag van de Masters was meteen finaledag, met één grote knock-outronde. En er werd in veel spannende wedstrijden behoorlijk wat out-geknockt.

De zondag van de Masters verliep een stuk minder voor de heren van Scylla. Kazeem Nasiru had duidelijk zijn dag niet, terwijl alles lukte bij tegenstander Gabrielius Camara. En zo ging de nummer zeven van de plaatsingslijst met 4-0 geruisloos ten onder.
De twee winnaars van de kwalificatieronde hadden het ook zwaar. Joey Boekkooi was zaterdag enorm gegroeid in het toernooi, maar na een nacht rust was hij zijn mojo kwijt. Hij legde het met 4-0 af tegen Nikhil Kumar, een jonge Amerikaanse international.
Gerard Bakker moest ondertussen zijn meerdere erkennen in Nicholas Tio, een 19-jarige teamgenoot van Kumar. Hoewel het elke game spannend was, verloor hij met 1-4.

Twee schokken
Verder verliep de dag volgens planning: de nummers 1 t/m 4 van de plaatsingslijst stonden in de halve finale. De eerste schok was toen Laurens Tromer de nummer 40 van de wereld, Cedric Nuytinck, met 4-2 opzij zette. De tweede schok was toen Cedric Meissner, jeugdkampioen 2018 van Duitsland, Rajko Gommers met 4-1 versloeg.
In de finale bleek Tromer net wat beter dan Meissner: vooral met zijn sterke backhand dreef hij zijn jeugdige tegenstander soms tot wanhoop. Laurens Tromer werd door een winst van 4-2 voor de vierde keer de Masters-kampioen. Proficiat!

Scylla’s hoop
Dan de dames. Scylla’s hoop in bange dagen, Kim Vermaas, ontsnapte in de kwartfinale aan een nederlaag tegen Sanne de Hoop door een 3-1 achterstand weg te werken, en nog eens een 0-5 achterstand in de zevende set. Met Angelique Gertenbach had ze in de halve finale minder moeite: 4-1.
De finale tegen de Duits-Chinese Yaping Ding ging echter met 0-4 verloren. Yaping is een ijzersterke verdedigster die messcherpe hakballen moeiteloos afwisselt met venijnige spinballen, noppenaanvallen en harde smashes. Kim leek in de derde game wat grip op het lastige spel te krijgen, maar nadat een 10-5 voorsprong toch nog verloren ging, was het pleit beslecht. Felicitaties natuurlijk voor Yaping Ding.

Verder moet gezegd worden dat de organisatie van de Masters 2019 geweldig was. Dank aan de organisatoren: Jan Vermaas, Hans Kriek, Luuk de Ruiter en Wouter Lut, en ook aan de vele vrijwilligers. Zonder hen was dit mooie toernooi niet mogelijk geweest!

Wie al die mooie wedstrijden wil terugkijken, kan terecht bij de (voormalige) livestream op YouTube.

Alle schema’s en uitslagen staan op de NTTB-site.

 

Foto’s: Wim de Leeuw

No Replies to "Tafeltennis Masters 2019 – dag 2"