Tafeltennis Masters 2019 – dag 1

Op de Masters 2019 had Scylla, als organisator, een afvaardiging van drie heren en vier dames. De heren waren op dag 1 van dit belangrijke toernooi aan het vlammen.

Op zaterdag 26 oktober waren Joey ‘Wildcard’ Boekkooi en Gerard Bakker bijzonder goed bezig. Ze werden allebei eerste in hun poule en vervolgens respectievelijk de nummers één en twee van het kwalificatietoernooi. Beiden waren daarmee door naar het hoofdtoernooi op zondag 27 oktober.

Dames onderuit
Bij de dames ging het minder goed. Kim Hergelink verloor helaas haar beide potjes met 4-0 en 4-1. Marie Depuydt maakte er geweldige wedstrijden van, maar moest toch twee keer het hoofd buigen: de ene wedstrijd ging met 2-4 verloren en de andere met 3-4 (en 11-13 in de beslissende game). Esmee van Marwijk wist als enige Scylla-dame in het kwalificatietoernooi een van haar twee wedstrijden te winnen, in een spannende zevensetter, maar lag er op onderling resultaat toch nog uit.

Scylla had natuurlijk nog één dames-ijzer in het vuur, en wat voor eentje! Kim Vermaas was al direct geplaatst voor het hoofdtoernooi en hoefde zondag pas in de kwartfinales aan te treden. Haar eerste wedstrijd begint om 13.00 uur.

Al die prachtige wedstrijden terugkijken kan op de (voormalige) livestream.

 

Foto: Rob de Ruiter (The Picture Art of Tabletennis)

No Replies to "Tafeltennis Masters 2019 – dag 1"