Het was weer een mooie Super Sunday bij Scylla

Op de Super Sunday van 13 oktober kreeg Heren 1 koploper Taverzo op bezoek. Dames 1 had ook al een zware tegenstander, want het team nam het op tegen de nummer 2 van de eredivisie.

Heren 1 had uiteraard een moeilijke wedstrijd tegen Taverzo, waarbij de bezoekers ook nog eens vlot op voorsprong kwamen. Laurens Tromer, de nummer 1 van Nederland, had in de openingswedstrijd weinig moeite met Olivier Altenburg. Kim Vermaas bracht gelukkig Scylla meteen weer terug in de wedstrijd door van het jeugdige talent Gabrielus Camara te winnen. Kazeem Nasiru zette vervolgens Scylla op een verdiende 2-1 voorsprong door een 3-0 winst op Jochem de Hoop.

Na de pauze waren de rollen echter omgedraaid. Opvallend was vooral de nederlaag van Altenburg, die weinig in te brengen had bij Camara. Vervolgens kwam dan het treffen tussen de twee tot dan toe nog ongeslagen spelers in de eredivisie: Kazeem en Laurens Tromer. Na afloop van een wedstrijd op hoog niveau was het Tromer die de strijd in zijn voordeel besliste (1-3) en dus nog steeds zijn ongeslagen status mag koesteren. En jazeker… ook Kim is nog steeds ongeslagen!!! Zij versloeg in de slotwedstrijd De Hoop in vijf games, waarbij ze de slotgame met duidelijke cijfers opeiste (11-6).

Met het gelijkspel konden beide teams tevreden zijn. Taverzo hield de koppositie in handen, en Heren 1 veroverde de tweede plek! Beide teams hebben echter wel een wedstrijd meer gespeeld dan de nummer 3, Hilversum.

Kleine nederlaag voor Dames 1
Dames 1 verloor op de tafel ernaast hun wedstrijd tegen VTV met 2-4; de nummer twee van de eredivisie. De twee punten werden gescoord door Esmee van Marwijk en Marie Depuydt. Beiden wonnen van de Chinese Xijin Zheng. Opvallendste feit was de eerste verlieswedstrijd van Esmee. Zij kwam tegen Sanne de Hoop wel met 2-1 in games voor, maar moest vervolgens toestaan dat De Hoop de wedstrijd alsnog in vijf games pakte. De overige wedstrijden gingen naar VTV bij wie Jingheng Zhang zowel van Marie als van Kim Hergelink wist te winnen. Ondanks de kleine nederlaag handhaaft Dames 1 zich op een mooie de vierde plek, met twee punten voorsprong op het Limburgse Westa.

Enne, mogen we hier ook eens aandacht vragen voor ons eigen publiek? Bedankt dat jullie er weer waren en de spelers van beide teams weer zo goed gesteund hebben! Dat maakt echt het verschil!

No Replies to "Het was weer een mooie Super Sunday bij Scylla"