Tussenstanden DUO-duellisten

Nu bijna de helft van de wedstrijden is gespeeld, wordt het tijd voor een diepgravend onderzoek naar de prestaties van de DUO-spelers. Jaja, wederom meer spanning dan het stopcontact, lieve beeldschermkindertjes.

Scylla 1 doet het zoals voorspeld goed, dankzij een nagenoeg ongenaakbare BoemBoem Jacques en een briljante invalbeurt van jeugdtalent Mads Oomen. Voorlopig staat het team ruim eerste, zes punten los van de nummer twee.

Scylla 2 heeft het zwaarder. Volgens madame Glasbol zou het team zich met twee vingers in de neus handhaven. Dan is het nu wel zaak om vanaf nu niet meer de vingers van de speelhand te gebruiken, want Paul en Remco hebben zich stevig op de laatste plaats genesteld. Het motto is: alles uit de kast!

Vliegwerk
Scylla 3 gaat als een trein en staat ruim op de eerste plek. De Griekse halfgod Gorgious Georgios debuteert uitstekend in de derde klasse. Helaas is Gerard langdurig geveld door een liesblessure, dus het is een kwestie van kunst- en vliegwerk en veelvuldig potentiële invallers lief aankijken.

Scylla 4 staat óók al eerste, dankzij hoge percentages van Wim de L (geen flauwe L-grappen graag), Richard en invaller Axe. Nu is het de kunst om het hoge niveau vast te houden en die spannende vijfsetters te blijven winnen. Wie diep in de poppetjes van Wims ogen kijkt, ziet dat daarop met piepkleine letters de tekst ‘Het kán!’ geschreven staat.

Uit het veld
Bij Scylla 5 valt de voorlopige 100%-score van jeugdige Yannik op – dezelfde Yannik die in de eerste klasse als invaller een punt binnenhaalde voor Scylla 2. Goed bezig! Helaas lieten Frits en Michel zich bij de confrontatie met de directe tegenstander ernstig uit het veld en van de tafel slaan, zodat het team nu terug is verwezen naar de tweede plek.

Eén trapje lager, in de poule van Scylla 6, is de competitie uiterst spannend. Afgebeten nagels alom, want het team is in een nek-aan-nekstrijd met ATTC Evo-Repro verwikkeld. Misschien dat men met de aanstaande rentree van Aike het overwicht weet te krijgen. Who knows? Oeps, daar gaat weer een nagel…

Rechtszaak
Voor Milou en Dorine van Scylla 7 is deze competitie een beetje een koude douche. De twee zijn in een zware poule geplaatst en kregen al een keertje danig klop, de grootsprakige voorspellingen van madame Glasbol ten spijt. “Ik overweeg dan ook een rechtszaak wegens emotionele schade aan te spannen tegen dit zogenaamde medium”, aldus juridisch specialist Milou.

Bij Scylla 8 had de spirituele gids het juist weer wel bij het rechte einde. Debutant Wim van der V beleeft zijn derde jeugd, speelt als een jonge god en is na drie wedstrijden nog ongeslagen. Het team staat dan ook voorlopig bovenaan, mede doordat Eric (alias meneer Mafbal) natuurlijk eveneens een aardig partijtje meedoet.

15 maart 2019 spelen bijna alle teams weer thuis. Kom vooral kijken!

No Replies to "Tussenstanden DUO-duellisten"