DUO-competie: indeling en glazenbolgetuur

Een overzicht van wie van de Scylla-toppers in welk team speelt, plus enige voorspellingen van het competitieverloop door madame Glasbol.

Voor deze vooruitblik op de competitie is de hulp ingeroepen van een vermaard Leids medium (of zeg maar gerust een large), aangezien de voorspellingen van meneer Nattevinger weinig soeps waren. Madame Glasbol is bereid gevonden om in ruil voor enige versnaperingen onder meer in het koffiedik gaan kijken voor de Scyllanen.

Scylla 1 bestaat wederom uit BoemBoem Jacques, Spinlord Ryan en Trughak Thomas. Na diep in het glaasje te hebben gekeken, verklaarde madame dat het in de eerste klasse een nek-aan-nekstrijd zou worden met Salamanders, een team dat twee seizoenen geleden nipt verslagen werd maar zich nu heeft versterkt. Doordat er te weinig in het glaasje zat, kon zij net niet zien wie aan het langste eind zou trekken. (Haar is medegedeeld dat dat soort vieze praatjes hier bij Scylla niet door de beugel kunnen.)

Jonge honden
Scylla 2, de opkomende jonge honden! Na jarenlang in de tweede klasse gebivakkeerd te hebben, besloten de mannen toch maar eens echt hun best te doen, zodat Martijn, Remco en Paul dit keer uitkomen in de eerste klasse. Madame Glasbol zag direct de toekomst aan de benen van de wijn: handhaving, met twee vingers in de neus.

Scylla 3 is een nieuw team, samengesteld uit Gerard, Georgios en Axe. Het medium ontwaarde in de ouzokringen op tafel een Griekse god die boven zichzelf uitsteeg, geflankeerd door twee titanen. “Kijk, en ‘t plakt”, murmelde madame. “Dus se blijfe plakke in de derrde klasse, da’s duidluk.”

Natte vlieg
En dan is er natuurlijk Scylla 4. Wim de L, Wander en Richard – de eeuwige net-niet-kampioenen. Aan de grillige vlucht van een fruitvliegje rond een glas Leffe zag madame Glasbol dat het verloop van de competitie grillig zou worden, resulterend in een net-nietkampioenschap, maar misschien ook net wel. “Gatverr, nou is ie in m’n bierr verrsopen”, orakelde het medium.

Scylla 5 is ook al een nieuw team, en het derde in de derde klasse. Aan de port kon madame Glasbol ruiken dat Frits en Michel wel wat lang in de kast hadden gestaan. Gelukkig viel dat na een paar ferme slokken niet meer zo op. “Asse eenmaal op gang komen, komp ‘t helmaal in orrrde”, verzekerde zij. “Ik proeffut!” Zeker als Michel weer helemaal hersteld is en in een ‘mean, lean ping pong machine’ blijkt te zijn veranderd.

Druppels
Scylla 6 dan. “Nog meerr? Seg, hoeffeel teams sijn err eigluk?”, vroeg madame weinig vooruitziend. Moré, Ton, Aike en Luuk moeten met z’n vieren strijden om speeltijd in de vierde klasse. Aan de manier waarop de sherry op de grond drupte nadat zomaar het glas was omgevallen, bleek echter duidelijk dat glorieuze handhaving in het verschiet ligt. Zeker als de schouder van Aike weer hersteld is. “Ga nie snel, kijk maarr hoe langsaam die drruppel drrupt, maar komp goe.”

Milou en Dorine vormen Scylla 7. De twee hikken in de zesde klasse al twee seizoenen tegen promotie aan, zag madame Glasbol dadelijk aan de deiningen in een forse bel martini. “Dese keerr moete se, moete se mette bille bloot”, giechelde het medium. “Se gaan prromiv… plomov… prrovim… winne, of se nou wille of niet.”

Derde jeugd
Omdat madame opeens wat slaperig was geworden, kreeg zij een bak met übersterke koffie te drinken voordat zij Scylla 8 kon duiden, met Erik en de twee andere Wimmen, v/d V. en S. Het medium zag aan de manier waarop het koffiedik klonterde dat de meest seniore speler, die dit seizoen debuteert in de competitie, zijn derde jeugd gaat beleven (“of se vierrde, ik sie ‘t effe niet so helderr”) en het team tot ongekende hoogten zal opstuwen. Misschien zelfs wel tot de zesde klasse.

Op 1 februari spelen de meeste teams thuis. Komt allen gezellig kijken!

No Replies to "DUO-competie: indeling en glazenbolgetuur"