DUO-competitie volledig ontknoopt

De competitie is, zoals gehoopt, nu eindelijk ontknoopt. Belangrijkste nieuws: de positie van voorspellend medium meneer Nattevinger wankelt.

Het eerste visioen van het Orakel van Scylla is nochtans uitgekomen: DUO 1 is gedegradeerd. Jacques, Ryan en Thomas gingen echter niet roemloos ten onder, want van de vijf degradanten uit de twee poules van de hoofdklasse heeft Scylla 1 het hoogste aantal punten vergaard. Desalniettemin blijft het een typisch gevalletje van dikke doei.

Kampioensdienblad.

Tentakels
Ook de tweede Nattevinger-voorspelling was nog beter dan het tentakelwerk van Paul de octopus: Scylla 2 werd met vlag en wimpel en vier punten voorsprong kampioen, waarmee een oude droom van die andere Paul bewaarheid zal worden: een vermelding op het kampioensdienblad der lagere klassen. Felicitaties aan alle teamleden en een welgemeend broeva en haro!

Transfermarkt
Bij zowel Scylla 3 als Scylla 4 viel er weinig te ontknopen: beide teams eindigden op een solide derde plaats. Er is echter nog steeds volop spanning, want op het moment van schrijven is er veel reuring op de transfermarkt – wat sommige wedstrijdsecretarissen ook beweren. Scouts zijn druk aan het loven en bieden. Bovendien schijnt een Griekse huurling, bekend onder de codenaam ‘Georgios’, op het punt staan om ergens te tekenen, maar de kaken van alle betrokkenen blijven vooralsnog stijf op elkaar.

Hysterische aansporingen
Maar dan het Waterloo van meneer Nattevinger: hij voorspelde Scylla 5 een promotie. Daar leken Milou en Dorine dan ook ongenaakbaar op af te steven, tot ze het in hun laatste wedstrijd danig lieten afweten. Was het de veel te ver opgevoerde druk? Waren het de bossen bloemen en flessen champagne die al klaarstonden? Of toch de hysterische aansporingen van meneer Nattevinger?

Boze tong.

Hoe het ook zij: de twee verloren hun laatste wedstrijd van directe concurrent Docos met 1-4, waarbij zelfs het veelgeprezen dubbelspel haperde. Met precies evenveel punten maar met een slechter onderling resultaat zijn ze toch nog nét tweede geworden. Let wel: boze tongen beweren dat zij het wel prettig vinden om niet naar een hogere klasse te hoeven. Aan de andere kant moet je nooit naar een boze tong luisteren, dus dat doen we dan ook maar niet.

Kafka!
In de poule van Scylla 6 was het ondertussen kafkaëske chaos. De uitslagen waren niet ingevoerd, de wedstrijden niet bijgewerkt, zoiets, geen idee. Eric en Joaquim zaten op 27 november in de auto richting VVV (niet de toeristentoko maar de pingpongclub) toen ze een sterk gevoel van déjà vu kregen. Die wedstrijd hádden ze dit seizoen namelijk al eens gespeeld. Hoewel dat niet te zien was in de ttapp of NAS.

Het onderzoek naar dit schandaal is nog gaande, en meneer Nattevinger sluit niet uit dat er nog meer koppen gaan rollen bij de bond. Aan de andere kant sluiten we ook niet uit dat meneer Nattevinger met vervroegd pensioen gaat worden gestuurd.

PS: Inmiddels blijkt uit een soort van bijgewerkte stand dat Scylla 6 op een nette tweede plaats is geëindigd.

No Replies to "DUO-competitie volledig ontknoopt"