Scylla 1 gaat voor de eredivisiecup!

De eredivisie tafeltennis is halverwege, en dat betekent dat nu bekend is welke vier teams deel uitmaken van de “Final Four”. De vier best geklasseerde teams gaan zondag 9 december in Den Bosch strijden voor de Eredivisiecup.

Ondanks het 1-5 verlies in eigen huis tegen koploper Smash’70 zal ook Scylla daar bij zijn. Doordat het team al een comfortabele voorspong op de nummers 5 en 6 (Salamanders en Avanti) had opgebouwd kwam plaatsing zaterdag niet in gevaar.

Toch was een iets betere uitslag welkom geweest in het Scylla Tafeltenniscentrum. De thuisploeg realiseerde zich immers dat plaatsing voor de Eredivisiecup wel een aardige tussenbalans biedt, maar het vizier staat op het bereiken van de playoffs bij de afsluiting van het seizoen in april. Dan worden immers de echte prijzen verdeeld en gaat het om het landskampioenschap. En ook dan is een plek bij de beste vier vereist.

De huidige positie is prettig maar nog geen garantie voor de playoffs. Zo bezien was het natuurlijk voor Scylla goed geweest wanneer het zaterdag de koploper nog een punt meer had weten af te snoepen.

En dat had ook best gekund. Het punt voor Scylla werd vrij eenvoudig binnengebracht door Kazeem Nasiru door een 3-0 winst op Martijn de Vries. Ook tegen Viktor Brodd had hij kansen, maar de sterke Zweed die dit seizoen nog geen enkele wedstrijd verloor bleef ook ditmaal ongeslagen.

Merijn de Bruin had weinig in te brengen tegen Brodd; ook tegen Colin Rengers wist de sympathieke speler echter ditmaal geen game te pakken. De kansen op een tweede punt voor Scylla lagen vooral bij Olivier Altenburg. Tegen Rengers maakte hij een 2-0 achterstand in games goed. In de beslissende vijfde game kwam hij echter te snel op een achterstand die hij niet meer wist goed te maken.

In de slotpartij tegen De Vries kwam Olivier goed uit de startblokken. Hij pakte de openingsgame met 11-6, en had daarna nog volop kansen. Martijn de Vries was echter net iets fortuinlijker. De Vries pakte de tweede game met 10-12, en bleef ook in de slotgame (11-13) net aan de goede kant.

Scylla bereidt zich nu eerst voor op de Eredivisiecup. Of de eerste tegenstander dan weer Smash ’70 wordt of de huidige nummer twee van de eredivisie, Taverzo, is nog niet duidelijk.

Wat wel duidelijk is, is dat Scylla er alles aan zal doen om de beker te pakken. Zoals Olivier het na afloop stelde: “We willen altijd winnen, anders moet je er niet heen gaan”.

No Replies to "Scylla 1 gaat voor de eredivisiecup!"