Succesvolle tweede editie Scylla Super Cup

Na een succesvolle eerste editie van de Scylla Super Cup in 2023 was de Scylla-hal ook dit jaar weer het toneel van het grote toptoernooi. Bijna de gehele Nederlandse tafeltennistop was aanwezig en dat zorgde voor prachtige wedstrijden!

Mads Oomen.

In de poulefase wisten de hoogst geplaatste spelers allemaal door de poule te komen. Voor Kas van Oost (nummer 2 geplaatst) was het op het nippertje. Hij wist zijn poule, ondanks twee verliespartijen, alsnog door te komen. Een andere verrassing kwam van Mads Oomen. De Scyllaan mocht met een wildcard meedoen aan het toernooi en wist zijn poule door te komen als nummer twee.

In de achtste finales wist de jonge Lode Hulshof verrassend Nederlands kampioen van 2021 Michel de Boer aan de zegekar te binden. Ook was deze ronde het einde van alle hoop op de titel voor Van Oost en Oomen. Waar Oomen tevreden terug zal kijken op dit resultaat – hij speelde sterk en greep maar nét naast de winst in zijn laatste wedstrijd- zal Van Oost teleurgesteld zijn met het mislopen van de titel.

Spannende halve finales

De nummers 1 t/m 4: De Boer, Camara, Gras en Berben.

In de kwartfinales waren er weinig verrassingen, waardoor Gabrielius Camara in de eerste halve finale Barry Berben trof. Beide heren spelen in het Nederlands team en samen zorgden ze voor hoogstaand tafeltennis waar het publiek de grote winnaar was. De huidig Nederlands kampioen, Berben, delfde het onderspit in de spannende beslissende game. In de andere halve finale kon ook Milo de Boer laten zien waarom hij in het Nederlands team zit. Hij wist Tim Gras met 3-0 aan de kant te zetten.

Camara vs De Boer
In de finale mochten Camara en De Boer dus samen uitmaken wie er vandoor ging met de Scylla Super Cup én de cheque van €1.000. In een best of seven was het Camara die de touwtjes in handen nam en op een 3-0 voorsprong kwam. De Boer rechtte de rug en pakte de vierde game, maar daarna stelde Camara orde op zaken: met 4-1.

Vorig jaar kwam Camara ook al met 3-0 voor in de finale, maar moest toen alsnog zijn meerdere erkennen in Laurens Tromer. Dit keer wist Camara de finale wél naar zich toe te trekken en met de titel naar huis te gaan!