In memoriam: Gerard Bakker sr.

Op zaterdagmorgen 16 december is clubicoon en erevoorzitter Gerard Bakker sr. overleden. Hij was al langere tijd ziek.

Gerard Bakker sr.

De mensen binnen Scylla hebben hem gekend als een bevlogen, warmhartige man die vol toewijding generaties aan tafeltennissers heeft opgeleid tot het hoogste niveau. Dit leverde hem in 2001 de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau op. Gerard is bij het grote publiek vooral bekend als de coach die Bettine Vriesekoop tot de wereldtop leidde. Echter, hij heeft zoveel meer betekend dan alleen dat. In de decennia die daarop volgden, heeft hij bij Scylla een jeugdopleiding neergezet waar vele Nederlands kampioenen bij zowel de jeugd, de senioren als in teamverband uit voortvloeiden.

We herinneren hem als iemand die altijd voor iedereen klaarstond. Hij wilde iedereen beter maken in de door ons zo geliefde tafeltennissport. Het maakte hem niet uit hoe oud je was, hoeveel talent je had of op welk niveau je speelde. Als je beter wilde worden, dan hielp hij daarbij. Dag en nacht was hij bezig met de sport. Hij motiveerde iedereen om samen beter te worden, zodat we met de eigen groep het hoogst mogelijke niveau konden behalen. Samen optrekken en samen resultaten vieren, ook al kon er maar één kampioen worden. Gerard bracht mensen samen, niet alleen op sportief, maar ook op persoonlijk vlak. Met zijn voorliefde voor de sport heeft hij veel mensen geraakt.

Scylla verliest met Gerard het boegbeeld van de vereniging. Zijn aanwezigheid in de zaal werd al langer gemist, maar dat gemis is nu helaas alleen maar groter geworden. We wensen zijn vrouw Truus en de familie veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Het bestuur van LTTV Scylla,

Joey Boekkooi
Sander Blonk
Bram van Kuijck
Corri van der Maat
Yannik Marchand
Luuk de Ruiter

No Replies to "In memoriam: Gerard Bakker sr."