Jeugdteams bijten spits af

Op zaterdag 16 september is voor onze jeugdteams de najaarscompetitie 2023 van start gegaan. Dit najaar hebben we namens Scylla 9 jeugdteams plus op het hoogste landelijke jeugdniveau nog een ‘’combinatieteam’’ met Rijnsoever (dat team speelt thuis in Katwijk). Oftewel: maar liefst 10 competitieteams!

In de openingsronde kwamen twee teams nog niet in actie. Scylla 2 en 9 spelen in een poule van vijf teams en waren gelijk vrij. Alle andere jeugdteams mochten wel meteen aan de bak, met diverse debutanten en wisselende resultaten.

Nipte nederlaag landelijk B
Scylla 1 is gepromoveerd naar landelijk B en moest in de openingswedstrijd genoegen nemen met een kleine 4-6 nederlaag tegen TTC 2. Dat had echter ook zo maar andersom kunnen zijn. Twee partijen gingen namelijk nipt in vijven verloren. Debutante Ilse de Regt was gelijk ‘’vrouw van de wedstrijd’’ door twee enkelpartijen te winnen. De dubbel met naamgenoot Ilse (van Marwijk; zij dubbelde alleen) ging helaas met 9-11 in de beslissende game verloren. Elsa en Wessel sloegen allebei 1 punt binnen.

Debutant in Scylla 3
Scylla 3 moest nog even wennen aan het hogere niveau van de eerste klasse (B). In Wateringen was Salamanders 1 met 7-3 te sterk. Hier maakte Mathijs zijn debuut. Hij pakte gelijk een punt en maakte het zijn beide andere opponenten ook bijzonder lastig. Sander en Yannick versloegen dezelfde tegenstander dus alleen Ché (hij speelde niet) moet nog van de hatelijke 0 af.

Gelijk in de eerste klasse
Scylla 4 rijgt de kampioenschappen aaneen en is inmiddels ook aangekomen in de eerste klasse (A). Ivar, Jagger en Usin moesten nu echter gelijk alle zeilen bijzetten om bij Taverzo 2 een zwaarbevochten 5-5 op het scorebord te krijgen. Ivar was dichtbij een perfecte score, maar verloor in de slotpartij helaas met 11-8 in de vijfde. Jagger haalde ook knap twee winstpunten binnen. Usin zorgde met de hakken over de sloot voor het vijfde punt (13-11 winst in de vijfde game).

Twéé debutanten
Scylla 5 kende maar liefst twee debutanten op bezoek bij Salamanders 2. Met name het optreden van Sam was overtuigend, maar dat is wellicht nog wat zwakjes uitgedrukt. Hij verloor alleen in de dubbel (samen met Ties) een game. In alle enkelpartijen liet Sam zijn tegenstanders kansloos. Chengxi had ondanks twee nederlagen ook een goed debuut. Hij verloor maar liefst vier games met het kleinst mogelijke verschil waarvan één met 17-15 en een ander zelfs met 20-18. Ties tenslotte leverde ook een prachtige prestatie door één zege (met 11-9 in de vijfde). Ties speelde vorig seizoen nog in de vijfde klasse, dus dan smaakt deze overwinning in de tweede klasse toch bijzonder lekker (en naar meer).

Schitterende overwinning
Scylla 6 startte het meest overtuigend. In Zoetermeer bij Taverzo 5 knalden onze jongens in de vierde klasse (C) gelijk naar een schitterende 1-9 overwinning. Alleen Thomas verloor zijn eerste wedstrijd. Dat was ook de allereerste wedstrijd dus dit betekende een 1-0 achterstand. Daarna werden alle wedstrijden gewonnen. Daniël en Michele bleven dus ongeslagen, al had Michele daar in de slotpartij (mooiste pot van de dag met veel fraaie lange rally’s) de maximale vijf games voor nodig.

Ziekenpech voor Casper
In dezelfde hal (tegen Taverzo 4) was de start van Scylla 7 in de vierde klasse (A) bijzonder ongelukkig. Het begon al met Casper die zich helaas ziek af moest melden. Er was helaas geen enkele invaller beschikbaar dus de wedstrijd startte al met een 3-0 achterstand. Alleen Mees wist vervolgens een enkelspel te winnen. Hij verloor de andere twee wedstrijden nipt in vijven en ook de debuterende Ekin verloor één keer op deze manier (11-8 in de vijfde). Oftewel: het werd weliswaar een 9-1 nederlaag, maar dat was zeer geflatteerd.

DUO-jeugd begint goed
Onze ‘’beginners’’ van Scylla 8 startten in de duo-jeugdcompetitie (pupillen C poule B) gelijk met de verste uitwedstrijd: in Gorinchem tegen Gorkum 3. Het leverde een fraaie 1-4 overwinning op. Debutante Marleen gaf gelijk haar visitekaartje af door ongeslagen te blijven. Ook de dubbel met Janoah werd gewonnen, al was dat op het nippertje met 12-14 in de vijfde. Janoah pakte solo het vierde punt.

Zege voor combinatieteam
We sluiten af met ons ‘’combinatieteam’’ Rijnsoever/Scylla. Het debuut in landelijk A werd opgeluisterd met een hoopgevende 6-4 zege op een ander combinatieteam: van TTC en Quick ’72. ‘’Onze’’ Imre kwam nog niet in actie, maar Faya en Jitte (allebei ook lid van Scylla) wel. Bjorn, de broer van Jitte (hij is geen lid van Scylla), won al zijn partijen waaronder ook de dubbel met Faya, die zelf individueel twee partijen won. Jitte bleef helaas nog zonder zege.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Jeugdteams bijten spits af"