Helaas geen Scylla-shirts op slotdag NK 2022

Op 22/23 oktober werd het NK 2022 gespeeld in het Landstede Sportcentrum te Zwolle. Vorig jaar haalden Esmee en Kim daar op de slotdag op fraaie wijze de Nederlandse titel in het damesdubbel binnen, maar dit jaar waren er op de afsluitende zondag helaas geen Scylla-shirts meer te bewonderen in Zwolle.

Op zaterdag werd gestart met de mixed-dubbel, een discipline die in competitieverband maar zelden vertoond wordt. Esmee en Joey kwamen geen moment in de wedstrijd tegen het hoger geplaatste duo Karlijn van Lierop en Martijn de Vries. Een kansloze 3-0 nederlaag was het logische gevolg en aangezien alle disciplines volgens het knock-outsysteem gespeeld worden, zat voor Scylla het mixed-toernooi er binnen 20 minuten op.

Esmee kreeg de kans niet
In de damesdubbel was er voor Esmee helaas geen mogelijkheid om haar titel te verdedigen. Kim was op vakantie en Maaike zou haar plaats innemen. Zij moest zich echter helaas ziek terugtrekken uit het toernooi. Op dat moment was er geen andere dame meer beschikbaar voor Esmee om alsnog mee te kunnen doen, dus de titel ging verloren zonder te spelen.

Marie trad aan met Vera van Boheemen, maar ging gelijk in de eerste ronde onderuit tegen de latere finalisten Alice Barendregt en Monique van Spreuwel-Posthuma. Een mooi resultaat voor Monique die eigenlijk aan dit NK meedeed voor het goede doel, de stichting Opkikker.

Opkikkerdag
Deze stichting heeft als doel het verzorgen van ontspanning voor gezinnen met een langdurig ziek kind door middel van de Opkikkerdag. Het zieke kind staat op zo’n dag in het middelpunt en niets is te gek. “Zelf hebben wij zo’n dag mogen beleven met onze dochter die lijdt aan een groeistoornis in beide heupen waardoor zij in een langdurig ziekenhuis traject zit. Onze dochter heeft een zorgeloze dag beleefd waar wij  enorm van onder de indruk waren. Daarom willen wij ons inzetten voor dit goede doel. Ik hoop een mooi bedrag op te kunnen halen”, aldus Monique. Wij zijn zelf al jaren donateur van deze mooie stichting, maar wellicht zijn er nog meer Scyllanen die een bijdrage willen leveren?

Terug naar het tafeltennis. In het herendubbel was er gelukkig wel een succesje te noteren. Gerard junior (Piet voor intimi) en Joey versloegen in de eerste ronde overtuigend het duo Ivan Kahn/Brent Ronde. Helaas bleek in de kwartfinale het zeer jonge en talentvolle Limburgse koppel Barry Berben en Kas van Oost te sterk. Absoluut geen schande want deze jongens wonnen zelfs de finale en werden dus uiteindelijk Nederlands kampioen.

Enkelspel heren
Joey en Piet kwamen ook allebei uit in het enkelspel (best of 7). Joey kreeg van Tim Gras geen moment om echt in de wedstrijd te komen en verloor gelijk zijn eerste ronde. Piet wist in vier spannende games steeds net aan de goede kant van de score te blijven tegen Patrick Bruijne. Bij de laatste 16 kwam hij echter net als vorig jaar weer de zeer talentvolle Nederlands international Gabriellus Camara tegen van landskampioen Taverzo. Het leeftijdsverschil van een jaar of 35 is op de tafel nauwelijks zichtbaar, maar op de zege van Camara viel weinig af te dingen.

Eindstation Jorguseska
Het enkelspel bij de dames kende voor Scylla een soortgelijk verloop. Marie won nog wel de eerste game van Dobrila Jorguseska, maar de volgende vier games gingen naar haar tegenstander waardoor de eerste ronde gelijk het eindstation was. Esmee mocht het voor de zoveelste keer opnemen tegen Yoeke Gunsing. Voorheen angstgegner, maar de zege van vorige week in de competitie kreeg een passend vervolg. Ook deze keer was Esmee overtuigend de sterkste: 4-0. In de achtste finale kreeg Esmee met Jorguseska opnieuw te maken met een Helderse tegenstander van vorige week. Waar Esmee toen alle spannende games nipt wist binnen te halen, deed Dobrila dat nu. Een terechte nederlaag voor Esmee en dus niet naar de kwartfinales op zondag.

Maarrrr… succes voor Yana!

Foto: Theo Bense

Ondanks dat er in Zwolle op zondag geen Scylla-shirts te bewonderen waren, claimen ‘’we’’ toch een beetje Scylla-succes. Onze trainster Yana Timina pakte de damesdubbel-titel samen met Sanne de Hoop. Van harte Yana en Sanne! Yana wist ook heel knap de beide andere finales te halen (enkel en mixed dubbel), maar moest daarin beide keren genoegen nemen met de tweede plaats. Met de speciale felicitaties voor Emine Ernst die in het enkelspel bij de dames Nederlands kampioene werd door zowel Yana (als eerste geplaatst) als Shuo Men (tweede geplaatst en winnares van 2021) te verslaan!

Jeugdprestaties
In de zaal ernaast streed op zaterdag de jeugd om de prijzen in het klassentoernooi. Daaraan mogen de regionale jeugdspelers en -speelsters meedoen die in de competitie de hoogste winstpercentages hadden afgelopen seizoen. Namens Scylla hadden Noor en Sander zich daar heel knap voor geplaatst.

Beiden kwamen in een poule van zeven waarvan alleen de eerste twee zich plaatsten voor de knock-outfase. Sander leverde een prima prestatie door de helft van zijn partijen te winnen, maar dat was helaas niet genoeg om door te gaan. Noor pakte maar liefst vijf zeges en kwalificeerde zich op onderling resultaat zelfs nog voor de kwartfinales. Daarin trof Noor een tegenstander met een ‘vervelende zijspin’ en daar had zij (nog) geen antwoord op. Desalniettemin een uitstekende prestatie van Noor!

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Helaas geen Scylla-shirts op slotdag NK 2022"