Hard werken voor de jeugd in ronde 3

Op zaterdag 1 oktober stond voor onze jeugdteams de derde competitieronde op het programma. De kermis is natuurlijk net iets leuker als je op zaterdag gewonnen hebt, maar dat was helaas niet voor alle teams het geval. Scylla 1 sleepte in Nieuwegein na een 4-2 achterstand nog wel een gelijkspel uit het vuur, maar Scylla 2 kreeg tafeltennisles van de aanstaande kampioen. Scylla 3 en 5 pakten allebei een 7-3 zege en gingen met het beste gevoel het Leidse feestgedruis in.

Alle zeilen bijgezet.

Voor de verandering beginnen we eens met Scylla 3. Zij kregen Alexandria 3 op bezoek en boekten hun eerste overwinning van het seizoen. Noor stak opnieuw in grootse vorm. Zij won al haar partijen, inclusief de dubbel met Yannick. Tegen de sterke Rotterdammer Yiming Gores moest Noor echter alle zeilen bijzetten (11-9 in de vijfde). Yannick won wel zijn tweede enkelpartij, maar verslikte zich in de allerlaatste wedstrijd in tegenstander Demi Booman die zich knap terug knokte van een 2-0 achterstand. Sander bewees met twee prima zeges dat hij inmiddels helemaal thuis hoort in de tweede klasse. Scylla 3 staat maar 4 punten achter op de huidige koploper Docos en deze Leidse derby staat nog twee keer op het programma. Wie weet wat hier nog mogelijk is, want dan is Ché ook weer van de partij.

Scylla 5 – trots als een pauw
Voor Scylla 5 lijkt winnen inmiddels al de gewoonste zaak van de wereld. Deze keer moest DHC 2 eraan geloven. Bij binnenkomst van de Delftenaren in de Scylla-kantine leek het een oneerlijke strijd te gaan worden. Naar schatting waren de tegenstanders allemaal een kop groter en een jaar of vijf ouder. Echter, de praktijk leerde maar weer dat dit in tafeltennisland niet uit maakt.  Usin (wederom) en Jagger wisten allebei al hun enkelpartijen te winnen. Dat was natuurlijk prachtig. De mooiste zege van de dag (en zijn eerste van dit seizoen) was echter voor Casper. Met 0-2 achter staan tegen een boomlange tegenstander en dan toch nog met 3-2 winnen (12-10 in de vijfde). Coach en vader Rald was terecht zo trots als een pauw! Scylla 5 blijft door deze zege ‘’gewoon’’ koploper in hun vierde klasse.

Gelijk in Nieuwegein
Door naar onze grote talenten van Scylla 1 die helaas deze keer niet tegelijk met de overige jeugdteams thuis speelden. Hun poule in landelijk B bestaat uit 8 teams en kent een ander speelschema (de overige jeugdteams zitten in een poule van 6). De wedstrijd in Nieuwegein begon om 15.00 uur dus de taptoe werd niet gehaald. Toen uw verslaggever zijn beide dochters in de breakdance voorbij zag schieten, meldde de app de 4-2 achterstand. Gelukkig wisten Daan (11-9 in de vijfde), Ilse en Imre daarna allemaal nog een enkelpartij te winnen waardoor er uiteindelijk een gelijkspel op het bord (zonder hutspot) kwam.

Het had zelfs nog iets mooier af kunnen lopen, maar Imre leed in de allerlaatste partij tegen de ijzersterke VTV’er Sam Groenewoud zijn allereerste nederlaag van het seizoen (3-2). Imre won wel zijn overige wedstrijden. De dubbel met Ilse ging in vijven dus de einduitslag had ook zo maar slechter kunnen zijn. Scylla 1 heeft nog steeds alle kansen om bij de eerste vier te eindigen.

Aanstaande kampioen aan het werk
We sluiten deze keer af met Scylla 2. Over deze wedstrijd kunnen we eigenlijk heel kort zijn. Soms is een tegenstander gewoon beter. Na twee speelrondes stonden Scylla 2 en Alexandria 2 samen aan kop in de eerste klasse, maar na ruim 4 uur indrukwekkend tafeltennis kunnen we rustig concluderen dat we de aanstaande kampioen Alexandria aan het werk hebben gezien.

Dion en Ties wisten allebei nog wel een schitterende 3-2 overwinning binnen te slaan. Dion werkte in de openingspartij twee matchpoints weg en won met 14-12 in de vijfde. Ties knokte zich in zijn laatste wedstrijd naar 11-9 winst in de slotgame. Lisa kwam in haar laatste partij nog sterk terug van een 0-2 achterstand, maar moest in de slotgame helaas toch capituleren. Alle overige wedstrijden gingen verdiend naar de Rotterdammers die nog niet zo heel lang competitie spelen maar de kampioenschappen aaneenrijgen. Scylla 2 staat nog wel tweede, maar zal in de uitwedstrijd tegen Alexandria boven zichzelf uit moeten stijgen.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Hard werken voor de jeugd in ronde 3"