Overtuigende zege Scylla-dames op concurrent Westa

De dames van Scylla hebben een overtuigende overwinning behaald op concurrent Westa. Thuis in Leiden werd het uiteindelijk 5-2 in het voordeel van de Leidse dames. Daarmee revancheerde Scylla zich voor de smadelijke maximale nederlaag van vorige week tegen koploper SKF.

In de Eredivisie Dames staan voorafgaand aan het seizoen eigenlijk drie van de vier deelnemers aan de play-offs wel vast. Dat zijn veelvoudig landskampioen Dozy Den Helder, regerend kampioen VTV en de huidige lijstaanvoerder SKF. De strijd om de laatste play-off plek gaat normaal gesproken tussen Scylla en Westa, hoewel DHC het afgelopen seizoen aantoonde zich ook in die strijd te kunnen gaan mengen. Er was de Scylla-dames dus alles aan gelegen om tegen Westa een positief resultaat te behalen.

Gestuit door Belgisch talent
Bij de Limburgse dames bleek echter de zeer talentvolle 16-jarige Sara Devos een onneembare horde. Zowel Fang Ning Chen Chen als Esmee van Marwijk wisten nog wel de openingsgame van de Belgische af te snoepen, maar in de resterende games viel voor de Leidse dames geen eer te behalen. Aan deze groeibriljant gaat Westa nog veel plezier beleven.

Fraaie winst Maaike
Maaike van de Pavoordt had namens Scylla het geluk om Devos te ontlopen. Zij rekende in haar eerste partij in drie spannende games af met Daantje Lommen en Maaike wist ook haar tweede wedstrijd te winnen. Na een kleine inzinking in de tweede game moest ook Anouk van den Boom zich met 3-1 gewonnen geven.
Esmee en Fang Ning wisten allebei hun andere enkelpartij wel in winst om te zetten. Esmee won overtuigend met 3-0 tegen Van den Boom, Fang Ning deed hetzelfde tegen Lommen. Dat betekende na de enkelspelen een prettige 4-2 voorsprong.

Mooiste partij: het dubbelspel
Mooiste partij van de dag werd het dubbelspel. Esmee en Fang Ning lieten tegen Davos en Van den Boom schitterende staaltjes tafeltennis zien, maar hun tegenstanders deden vrolijk mee. De eerste game ging nog nipt met 14-16 naar Westa, maar de tweede en derde game waren ruim voor de Scylla-dames. De vierde game leek bij 8-10 naar de Limburgers te gaan, maar met vier sterke punten op rij werd het alsnog 12-10. Het bracht de 5-2 einduitslag op het bord en dit zou zo maar eens doorslaggevend kunnen gaan worden in de strijd om plek vier in de Eredivisie.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Overtuigende zege Scylla-dames op concurrent Westa"