Tweede ronde jeugdcompetitie

Op zaterdag 12 februari was de tweede ronde van de voorjaarscompetitie, maar voor drie van de vijf jeugdteams van Scylla toch pas de eerste wedstrijd van 2022. Hoofdreden: een niet nader te noemen virus…

Scylla 1 debuteerde op landelijk niveau tegen Rijnsoever 2, de grote concurrent uit de najaarscompetitie van 2021. Onze Scyllanen werden kampioen, maar nummer twee Rijnsoever promoveerde mee naar landelijk C en liet in de onderlinge wedstrijden tegen Scylla toen al zien over genoeg klasse te beschikken om ook op een hoger niveau mee te kunnen. Dat bleek deze zaterdag ook weer. Er leek zelfs bij een 2-6 tussenstand een heuse afstraffing aan te komen, maar gelukkig wisten Daan en Imre in de laatste twee partijen de schade te beperken: 4-6 voor de bezoekers uit Katwijk en dat was verdiend. Imre bleef heel knap in al zijn enkelspelen ongeslagen. De dubbel met Ilse ging helaas net verloren.

Buffelen in de promotieklasse
Op de tafel ernaast wist alleen Dion een pot met 3-2 te winnen namens Scylla 2 tegen Salamanders. Dat was in de openingswedstrijd. Desondanks eindigde dit duel toch slechts in een 4-6 nederlaag. Rara, hoe kan dat? Inderdaad: de tegenstander miste één speler en had ook geen vervanger kunnen vinden. Als de voortekenen niet bedriegen, gaat Scylla 2 een lastig seizoen tegemoet. De promotieklasse lijkt toch iets te hoog gegrepen. Het spelplezier lijdt er gelukkig niet onder. Amy en Ties moesten deze keer beide tegenstanders feliciteren, Ties zelfs twee keer (ook na de dubbel met Dion).

Voortvarend van start
Scylla 3 zag de wedstrijd vorige week afgelast worden, maar ging voortvarend van start met een 8-2 overwinning tegen Alexandria ’66. Noor was in topvorm en won al haar partijen, inclusief de dubbel met Tim die gelukkig bereid was om op het laatste moment in te vallen voor Ché (u weet wel, dat virus…). De moeder van Noor kon dus zeer tevreden terugkijken op haar succesvolle coaching. Tim wist net als Diego twee enkelpartijen te winnen. Het bijzondere van Diego zijn overwinningen was dat die gelijk na elkaar behaald werden. Diego moest om kwart over twaalf alweer weg en startte daarom met al zijn partijen achter elkaar.

Hatsikidee!
Scylla 4 zat in de najaarscompetitie te hoog ingedeeld en deed een stapje terug. Na alle ruime nederlagen werd in ieder geval gehoopt op wat meer gelijkwaardige tegenstanders, maar de eerste wedstrijd in de vierde klasse toverde een wel heel bijzondere einduitslag op het scorebord: 9-1 winst op het Rotterdamse Alexandria ‘66. De allereerste overwinning dus voor dit team en wat voor één! Ilja (hij verving op het laatste moment Tobias; iets met een virus…) en Yannick bleven allebei ongeslagen. Een knappe prestatie natuurlijk, maar voor Sander was het waarschijnlijk nog het meest bijzonder. Zijn eerste competitie-overwinningen gaat Sander natuurlijk nooit meer vergeten en een mooi seizoen lijkt in het verschiet te liggen voor dit team.

DUO-team dendert door
Ons jongste jeugdteam, Scylla 5, speelde voor het eerst thuis in de sfeervolle Scylla-hal (alle teams tegelijk thuis blijft genieten) tegen Salamanders. Van plankenkoorts was gelukkig niets te merken. Jagger bleef opnieuw ongeslagen. ‘’Start me up’’ hoef je voor hem niet op te zetten, want hij staat toch nog toe iedere wedstrijd gelijk op scherp. Met als resultaat weer twee overtuigende zeges. Ook Usin, die zijn debuut maakte, wist gelijk al zijn beide enkelspelen te winnen. In de dubbel met Casper lukte het Usin helaas net niet: een nipte nederlaag van 2-3 met in de laatste game 8-11. Desalniettemin was coach Esmee zeer tevreden. De dubbel ging echt alweer beter dan vorige week dus dat gaat in de toekomst zeker ook lukken. De aanwezige ouders (gelukkig weer verlost van dat virus…) genoten eveneens met volle teugen van deze prachtige eerste overwinning!

No Replies to "Tweede ronde jeugdcompetitie"