Scylla-jeugd gehavend van start

Op zaterdag 5 februari ging voor onze jeugdteams de voorjaarscompetitie 2022 van start. Helaas regende het afgelopen week ook in de tafeltenniswereld besmettingen waardoor het debuut van Ilse, Daan en Imre met Scylla 1 voor minimaal een week moest worden uitgesteld. Tegenstander VTV kon helaas geen team op de been brengen. Hetzelfde probleem had DHC, tegenstander van Scylla 3. Ook die wedstrijd werd afgelast. Omdat Scylla 4 in de eerste speelronde vrij was, kwamen uiteindelijk alleen Scylla 2 en 5 in actie. Zij speelden allebei uit bij Avanti in Hazerswoude-Dorp.

Niet alleen bij de tegenstanders was corona de grote spelbreker. Bij Scylla 2 testten zowel Elsa als Lisa afgelopen week positief dus zij moesten helaas in quarantaine. Gelukkig wilde Yannick uit team 4 graag invallen waardoor team 2 wel met drie spelers kon aantreden. Door de bijzonder knappe tweede plaats in de najaarscompetitie (toen in de eerste klasse) bleek Scylla 2 bij de nieuwe indeling plotsklaps gepromoveerd naar de promotieklasse. Op papier is Scylla daarin als laagste geplaatst.

De ruime 9-1 nederlaag was dus geen verrassing, maar wel wat geflatteerd. Kopman Ties wist in zijn openingswedstrijd gelukkig de hatelijke nul van het scorebord te slaan. In zijn beide andere enkelspelen was Ties ongeveer gelijkwaardig aan zijn tegenstanders, maar die gingen helaas allebei met 3-1 verloren. Dat overkwam Amy helaas ook drie keer waaronder in de dubbel met Ties. De grote verrassing van de dag was de nipte nederlaag van Yannick in de slotpartij. Yannick speelt met zijn eigen team vier klassen lager, maar wist zijn debuut op dit hoge niveau toch op te luisteren met gamewinst. Met 11-9, 11-9, 15-17 en 11-8 wist zijn sportieve tegenstander net aan de goede kant van de score te blijven.

Veelbelovend debuut
In de duocompetitie bij de pupillen speelde Scylla 5 twee tafels verderop de allereerste competitiewedstrijd. Het debuut van Jagger en Casper was zeer veelbelovend. De wedstrijd ging helaas met 3-2 verloren, maar er waren al schitterende rally’s te zien. Jagger wist zelfs heel overtuigend allebei zijn enkelpartijen te winnen. Casper moest helaas zijn beide tegenstanders feliciteren, maar de eerste overwinning is een kwestie van tijd. Dat de dubbel verloren werd, was geen verrassing. Dat hadden Casper en Jagger nog nooit gedaan.

Bij het inspelen waren Amy en Ties zo vriendelijk om dat even met ze te oefenen, maar ik denk dat het goed is om op de training ook af en toe het dubbelspel op het programma te zetten. Zeker voor nieuwe competitiespelers is dit best lastig in het begin. Verplicht schuin serveren en dan ook nog verplicht om de beurt moeten slaan. Het ging eigenlijk nog best goed voor de eerste keer. Mede door een paar keer verkeerd serveren en elkaar soms in de weg lopen, was een overwinning echter nog te veel gevraagd. Casper en Jagger hadden daarbij ook nog eens de pech dat hun ouders verstek moesten laten gaan als supporters. Drie maal raden waarom…

Inderdaad: positief getest. Hopelijk kunnen ze er volgende week bij zijn als Scylla 5 voor het eerst in de eigen Scylla-hal speelt, samen met alle andere Scylla-jeugdteams. Eerst maar weer afwachten welke wedstrijden er dan doorgang kunnen vinden. Want ik wil niet negatief zijn, maar eigenlijk ook weer wel en hoop dat iedereen verder negatief blijft.

Hans van Marwijk

No Replies to "Scylla-jeugd gehavend van start"