Laatste wedstrijden jeugd van 2021

De jeugdteams hebben hun laatste partijen gespeeld. Ze kunnen terugkijken op een goed seizoen. Scylla 1 heeft nu zelfs een plek veroverd in de landelijke regionen.

Kampioen promotieklasse
Op zaterdag 11 december is ons eerste jeugdteam in de laatste speelronde kampioen geworden van de promotieklasse! Daan, Ilse en Imre zijn daarmee gepromoveerd en gaan vanaf januari 2022 landelijk C spelen. Een fantastische prestatie, toppers! Onze hartelijke felicitaties gaan uit naar dit zeer talentvolle jeugdteam, de trainers en hun coaches. Eén punt in de laatste wedstrijd uit tegen Salamanders volstond, maar onze Scyllanen namen daar natuurlijk geen genoegen mee en kwamen met een 9-1 overwinning terug uit Wateringen. Alleen Imre moest helaas een puntje in het Westland achter laten (hij verloor de laatste wedstrijd nipt in vijven), maar dat mocht de pret natuurlijk absoluut niet drukken. De enige spannende wedstrijd verder was de dubbel. Daan en Ilse kwamen daarin met 2-0 achter, maar wisten deze pot toch nog naar zich toe te trekken. Om nog maar eens aan te tonen dat het met de veerkracht ook wel goed zit in dit team!

Bijzonder knap
Scylla 2 pakte in Leidschendam een ruime 7-3 zege op VVV en eindigde daarmee op een bijzonder knappe tweede plaats in de eerste klasse. Elsa zette haar goede vorm door en was vrouw van de wedstrijd door al haar partijen te winnen waaronder ook de dubbel met Ties. Zelf pakte Ties ook nog een enkelpartij. Lisa bleef deze zaterdag helaas met lege handen. Doordat een VVV-speler al in de eerste pot moest opgeven, kreeg team 2 de overige 3 punten cadeau. Dat maakte voor de eindstand niet uit want de voorsprong op nummer drie Taverzo is 7 punten. Complimenten voor Amy, Elsa, Lisa, Dion en Ties die op de hoogst haalbare positie eindigde omdat kampioen Scyedam simpelweg beter was en op ruime afstand eerste is.

Prima prestatie
Scylla 3 vierde in Wateringen het feestje met team 1 mee op de tafel verderop, maar kon zelf helaas weinig potten breken tegen Salamanders 2. Tian en Tim wisten allebei een wedstrijd te winnen. Daardoor liepen hun tegenstanders echter wel het kampioenschap mis. Salamanders eindigde namelijk op één schamel puntje achterstand als tweede. Ché moest helaas deze keer al zijn tegenstanders feliciteren. Opvallend was dat er deze keer geen enkele wedstrijd in vijven ging waardoor team 3 ruimschoots op de veilige tijd van 17.00 uur weer thuis was. Ook Scylla 3 (inclusief Noor die vandaag niet speelde) leverde echter met plek 4 in de tweede klasse een prima prestatie omdat de bovenste drie teams waaronder kampioen Gorkum (van harte gefeliciteerd!) nog een maatje te groot waren.

Eervolle vermelding
Scylla 4 tenslotte speelde vorige week al de laatste wedstrijd van het seizoen bij kampioen Alexandria 2. De Rotterdammers waren voor aanvang van de wedstrijd zelfs al verzekerd van de titel en lieten nog maar een keer zien hoe terecht en overtuigend deze titel is. Een maximale nederlaag voor team 4 was het logische gevolg. Laura, Ilja, Sander, Tobias en Yannick hebben iedere week geknokt voor wat ze waard waren, maar Scylla 4 was simpelweg te hoog ingedeeld. Voor 2022 wordt een lagere klasse aangevraagd en dan kunnen er met dit team in de toekomst zeker nog mooie dingen gaan gebeuren. Een eervolle vermelding is er voor debutant Yannick die in deze derde klasse toch maar mooi drie punten wist binnen te slaan!

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Laatste wedstrijden jeugd van 2021"