Jeugdwedstrijden – de voorlaatste ronde

Op zaterdag 27 november speelden onze vier jeugdteams hun voorlaatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar. Daarbij gaan we er dan even van uit dat de laatste competitieronde ‘gewoon’ doorgang kan vinden, ondanks de nieuwe corona-maatregelen waardoor er de komende weken tussen 17.00 en 5.00 uur niet meer gespeeld en getraind mag worden. Dit zou ook zo maar eens maanden kunnen gaan duren omdat de scholen, besmettingshaard nummer één, wel open mogen blijven. Wie het nog snapt, mag het zeggen…

 

De oever van de Rijn.

Scylla 1 was in ieder geval blij dat hun wedstrijd op zaterdag gespeeld werd en niet een dag later. Anders hadden ze ongeveer halverwege moeten stoppen. De wedstrijd in Katwijk startte namelijk pas om 14.30 uur en duurde ruim 4 uur. Scylla 1 moest met minimaal 4 punten verschil winnen van tegenstander en grote concurrent Rijnsoever 2 om al kampioen te worden. Dat lukte net niet, maar de 6-4 overwinning tegen de gelijkwaardige Katwijkse ploeg was een prestatie van formaat! Imre nam zijn ploeg weer bij de hand. Hij won al zijn wedstrijden, inclusief de dubbel met Ilse. Zelf wist Ilse ook heel knap twee enkelpartijen te winnen. Dat lukte Daan helaas net niet, maar een nog hogere overwinning was ook te veel van het goede geweest. Op 11 december uit bij hekkensluiter Salamanders in Wateringen heeft Scylla 1 aan één enkel puntje genoeg voor het kampioenschap in de overgangsklasse.

Nooit onderschatten
Dat je de nummer laatst van de ranglijst echter nooit moet onderschatten, leerde de wedstrijd van Scylla 2. In Alphen aan den Rijn ging nummer 2 Scylla op bezoek bij nummer 6 ATTC en dat leverde een dik pak slaag op voor onze Scyllanen: 8-2. Op de nederlaag was ook helemaal niets af te dingen. Het was maar goed dat Elsa erbij was, want zij wist gelukkig nog twee partijen te winnen waarvan één met 12-10 in de vijfde. Amy en Ties hadden hun beste vorm thuis gelaten en sloegen bijna meer ballen in het net dan erover. Voordeel was wel dat deze wedstrijd in recordtempo was afgelopen. In de ijskoude Alphense gymzaal was de gevoelstemperatuur rond het vriespunt waardoor tussen de games door vaak even een jas werd aangetrokken en de teamcaptain af en toe naar de knusse kantine vluchtte om op te warmen.

Noor laat het koud
Daar kwam hij vervolgens de teamcaptain (vader van Tim) en coach (oma van Ché) van Scylla 3 tegen, want Scylla 3 speelde op de tafel ernaast. Die werden wel warmer van het spel van hun team. Daar leek Noor bijvoorbeeld totaal geen last van de kou te hebben. Zij was ‘speelster van de dag’ door één hele knappe overwinning. Na een 2-1 achterstand wist Noor met prachtige rally’s en punten de wedstrijd nog om te draaien. Samen met Ché had ze ook al verrassend de dubbel gewonnen. Ché wist in het enkelspel wel games te winnen, maar helaas geen wedstrijd. Tim moest vandaag genoegen nemen met ‘slechts’ één overwinning. In de laatste wedstrijd moest hij voor het eerst sinds een aantal weken zijn tegenstander weer eens feliciteren. Een derde enkelwedstrijd had Tim niet, net als Ché en Noor. Thuisclub ATTC trad met slechts twee spelers aan waardoor de wedstrijd al begon met een 3-0 voorsprong. Ondanks dat ATTC eigenlijk dus meer won dan Scylla, wonnen ‘we’ toch met 6-4.

Hard gevochten, niets gekregen
Scylla 4 tenslotte knokte in Rotterdam op bezoek bij Twenty-one Up weer voor wat het waard was, maar het was helaas opnieuw niet genoeg om de maximale nederlaag te voorkomen. Tobias leverde deze keer de beste prestatie door de meeste games te winnen, op de voet gevolgd door Yannick. Het lukte Sander helaas net niet, maar hij kwam wel diverse keren heel dichtbij. Er rest nu volgende week alleen nog een wedstrijd, opnieuw in Rotterdam, bij kampioen Alexandria. Iedere gewonnen game daar zou al helemaal top zijn.

Komende competities en een tip
We weten nog niet wat de NTTB gaat beslissen over de competities voor de komende periode, maar de mogelijkheden om te trainen zullen beperkt zijn. Spelers en speelsters die wel overdag kunnen trainen, zijn in het voordeel tegenover iedereen die overdag moet werken of de hele dag op school zit.

Laten we hopen dat in ieder geval de laatste competitieronde voor de jeugd doorgang kan vinden. Dat is op zaterdag overdag dus dat moet haalbaar zijn, wellicht door de aanvangstijden ook wat te vervroegen en waar mogelijk op twee tafels tegelijk te spelen waardoor iedere wedstrijd voor 17.00 uur klaar is. We gaan zien wat de toekomst brengt. Tip voor de senioren die thuis kunnen werken: doe dat wat meer ’s avonds en ga tussendoor lekker overdag trainen.

 

No Replies to "Jeugdwedstrijden - de voorlaatste ronde"