Jeugd knalt in laatste thuiswedstrijd

Op zaterdag 20 november speelden onze vier jeugdteams hun laatste
thuiswedstrijd van dit kalenderjaar. De resterende twee competitieduels zijn uit
dus dit was de laatste kans om in de eigen Scylla-hal het publiek in extase te
brengen. Publiek? Helaas: dat mocht er vanwege de corona-maatregelen niet
bij zijn. Qua prestaties leek het onze Scyllanen echter niet te deren.

Begin maar alvast de virtuele polonaise te oefenen als het feestje voor Scylla 1 lostbarst.

Scylla 1 was in bloedvorm tegen Avanti dat met een 10-0 nederlaag terug naar Hazerswoude moest. Daan (1), Ilse (2) en Imre (0) verloren in totaal maar drie games. Aangezien concurrent Rijnsoever 2 punten verspeelde, is de voorsprong van Scylla 1 in de overgangsklasse vergroot naar 7 punten. Volgende week staat in Katwijk om 14.30 uur de kraker op het programma. Normaliter zou ik zeggen: komt dat zien, komt dat zien. Dat gaat door een niet nader te noemen virus helaas niet lukken, dus onze hoop is nu gevestigd op een livestream.

Regelrechte stunt
Scylla 2 zorgde voor een regelrechte stunt door de ongenaakbare koploper Scyedam op 5-5 te houden. De Schiedamse ploeg had aan een 7-3 zege in Leiden genoeg gehad om het kampioenschap in de eerste klasse nu al binnen te slaan (met hierna nog twee competitierondes voor de boeg) en had tot nog toe alle wedstrijden dik gewonnen.
Amy, Dion en Lisa stelden echter het feestje van Scyedam minimaal een weekje uit. Na bijna 5 uur (!) spelen stond er een zwaarbevochten gelijkspel op het scorebord. Vier van de vijf Leidse zeges gingen in vijven: van Amy, Dion en Lisa ieder één enkelspel (allemaal met 2 punten verschil in de vijfde game) en het dubbelspel. Amy wist zelfs twee matchpoints weg te werken. Dion won ook nog een tweede enkelpartij en was in de allerlaatste wedstrijd zelfs nog dicht bij een sensatie, maar moest helaas uiteindelijk toch in vijven capituleren.

Met een beetje hulp van de Dordtenaren
Scylla 3 wist weer de eigen prestatie uit de heenronde te verbeteren door Dordrecht met 6-4 te verslaan (uit was het 5-5). Ze werden eerlijk gezegd daarbij wel een beetje geholpen door de Dordtenaren die met een speler minder aantraden. Dat zorgde bij aanvang al voor een 3-0 voorsprong. Tim wist maar weer eens zijn beide enkelpartijen te winnen en Tian pakte ook weer een punt. Noor moest helaas haar beide tegenstanders twee keer feliciteren. Twee keer? Ja, zowel na haar enkelspelen als na de dubbel (met Tian).

Te weinig punten voor zulk goed spel
Scylla 4 leverde ook een prima prestatie, al klinkt dat wellicht vreemd na een ruime 1-9 nederlaag. Tegenstander Scyedam 2, de nummer 2 van de ranglijst, moest diverse wedstrijden vol aan de bak om de overwinning veilig te stellen. Yannick wist zelfs alweer zijn derde wedstrijd te winnen (het ene punt voor Scylla), Ilja was twee keer dichtbij zijn eerste overwinning van het seizoen (helaas twee keer 2-3 voor Scyedam) en Tobias wist maar liefst 70 punten binnen te slaan (waaronder één gewonnen game). Sander kwam samen met Yannick in de dubbel ook heel dichtbij gamewinst. Kortom: de nederlaag had ook zo maar een stuk kleiner kunnen zijn.

Hans van Marwijk

No Replies to "Jeugd knalt in laatste thuiswedstrijd"