Paul Spies erelid van Scylla

Op 1 januari 2021 was er een bijzondere mijlpaal voor Paul Spies: hij was precies vijftig jaar lid van Scylla. Het bestuur heeft hem bij deze gelegenheid het erelidmaatschap toegekend.

Paul Spies erelid van Scylla

(Klikken voor een grotere foto.)

Het voltallige bestuur van Scylla heeft Paul op 3 januari 2021 thuis verrast en hem namens het bestuur de oorkonde uitgereikt.

Bij die gelegenheid is er ook een toespraak gehouden die de carrière van Paul bij Scylla beschreef. Hieronder is de inhoud daarvan weergegeven.

Vijftig jaar Scylla
Paul kwam op zijn negende bij Scylla en maakte zich al snel een mooie techniek eigen. In 1978 werd hij samen met Sjoerd Meijer en Patrick Swier Nederlands kampioen bij de jeugd. Zij promoveerden naar de promotie-overgangsklasse senioren en werden ook daar kampioen. Nadien heeft Paul nog lang in de landelijke competitie gespeeld, die hij inmiddels heeft verruild voor de duo-competitie. Door een medespeler wordt hij omschreven als ‘een aimabele teamgenoot’. Hij is in noodgevallen altijd bereid om in te vallen. Als toeschouwer weten wij ook dat Paul heel temperamentvol kan zijn.

Paul is enige jaren coach van het heren-eredivisieteam geweest, was coach van een jeugdteam, heeft vele onderlinge toernooien georganiseerd en is nu al jarenlang trainer op de dinsdag- en woensdagavond, waar hij zelden een avond mist. In die laatste functie weet Paul veel spelers die even komen proefdraaien, te inspireren om lid van Scylla te worden.

Verder is Paul de meest trouwe supporter van onze eredivisieteams. Vrijwel geen enkele thuiswedstrijd mist hij en ook bij veel uitwedstrijden is hij van de partij.

No Replies to "Paul Spies erelid van Scylla"