Scylla-jeugd blijft fit

De onvolprezen jeugdtrainers Joost en Marie hebben een training bedacht voor de jeugdspelers. Voor wie ook in beweging wil blijven, delen we hier hun instructies.

Om de jeugd betrokken te houden bij de club, en natuurlijk om ze te helpen om fit te blijven, hebben Joost en Marie een aantal oefeningen bedacht en daarnaast roepen ze op om filmpjes en foto’s in te sturen. Wellicht komen die in een volgende nieuwsbrief voorbij. Hier de instructies voor hun eerste trainingsweek:

 • Warming up: 50 x touwtje springen (waslijn o.i.d. werkt ook prima!). En als je echt geen touw kunt verzinnen, dan kun je ook knieheffen als vervanging!
 • Leg 4 dopjes/plastic bakjes in een vierkant met 1.5 m 😉 tussen de dopjes en geef elk dopje een nummer van 1-4. Ga in het midden staan en blijf in beweging (beetje dribbelen op de plaats) en laat je vader/moeder/broer/zus telkens een nummer van een dopje noemen. Stap dan zo snel mogelijk uit om dat dopje aan te tikken en dan snel terug naar het midden. Let erop dat het een explosieve beweging blijft! Doe 3 sets van 10 x een dopje aantikken met 30 sec pauze tussen elke set.
 • Ga zitten op de grond met je batje in je hand en doe een sit-up. Zodra je boven bent, kan je familielid de bal naar je toegooien en sla je die terug. De bal mag recht gegooid worden, maar ook een beetje links of rechts van je. Zodra je de bal geslagen hebt, doe je een nieuwe sit-up. Doe dit in 2 sets van 10 x met 30 sec pauze tussen beide sets.
 • Hooghouden in verschillende stappen:
  • Normaal hooghouden met je forehand
  • Hooghouden met backhand
  • Hooghouden door om en om te slaan
  • Hooghouden door om en om te slaan met het randje ertussen
  • Hooghouden terwijl je een rondje draait
  • Hooghouden terwijl je gaat zitten en dan weer op staat (staan – knieën – zitten op de grond met benen gestrekt)
  • Hooghouden op een andere leuke manier? Laat het ons weten 🙂
 • En omdat we stiekem het tafeltennis wel missen is de uitdaging van deze keer het volgende: speel op een zelfgemaakte creatieve tafel een zo lang mogelijke rally. De eettafel kennen we allemaal, probeer nog wat anders te verzinnen!

Senioren mogen meedoen
Wie als senior fit wil blijven, hoeft alleen maar naar Marie te mailen. Dan word je op de mailinglijst gezet zodat je hun oefeningen direct in de mail krijgt. En ook volwassenen mogen natuurlijk hun foto’s en filmpje doorsturen naar Marie! 🙂

 

No Replies to "Scylla-jeugd blijft fit"