Grappigste. Tafeltenniswedstrijd. Ooit.

Op 4 januari 2014 speelde de Belg Jean-Michel Saive tegen de Taiwanees Chuang Chih-Yuan op een officieel toernooi in Taiwan. Saive begon er op een gegeven moment met zijn pet naar te gooien, en dat leidde tot een briljante wedstrijd.

Het achtergrondverhaal, voor zover ik het kan reconstrueren: het was een echte wedstrijd in de groepsfase van een internationaal toernooi, Tai Ben Invitational. Saive was al uitgeschakeld en Chuang, een vriend van hem, was al door naar de volgende ronde. Saive verloor de eerste game en toen hij dik achterstond in de tweede begon hij te geinen. Chuang deed graag mee. Alle lof ook voor de scheidsrechters die het stoïcijns toestonden.

Saive was 45 en stond op het punt om met pensioen te gaan, wat zijn internationale carrière betreft. Chuang was 33. Overigens: als je op dit niveau kunt improviseren, ben je heel goed. Saive was in de jaren negentig een tijdje de beste speler van de wereld, Chuang heeft nummer 3 als hoogste positie gehaald. Enjoy!

No Replies to "Grappigste. Tafeltenniswedstrijd. Ooit."